Novak opleo po organizatorima RG: Njima su bitni samo biznis i novac, dok igrači ispaštaju!

Autor:

Sport

08.06.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je vidno nezadovoljan posle poraza od Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak i Dominik

Novak je izgubio sa 3:2 posle dva dana i preko četiri sata velike borbe.

- Čestitke Timu koji je uspeo da ostane psihički snažan, tvrd i stabilan, kada je bilo potrebno on je ubacio loptu onako kako je trebalo u teren, sa puno rotacije i spina. Poslednji gem imao sam nekoliko prednosti, ali sam izgubio meč. Ubacivao sam stalno prve servise, on je nekako vraćao sa dubokim spinom i rotacijom, izbacivao me potpuno sa terena. Prosto, sa te strane sa koje je igrao poslednji gem, minimum je tri puta lakše nego na drugoj strani, videli ste da je devedeset posto brejkova došlo na toj strani - rekao je Novak.

Srpski novinari su ga upitali da pojasni određena taktička nadmudrivanja Tima i njega, i da li su bila iznuđena zbog uslova koji su vladali, Novak je imao spreman odgovor.

- Ne znam, pravo da ti kažem, šta je taktika na ovakvom terenu i uslovima kao što su bili danas i juče. To je preživjavanje, baciti jednu loptu više od protivnika u treren i pronaći način da osvojiš poen. Ovo je stvarno, ovo nisam doživeo u životu... Jesam jednom protiv Ferera, mislim da je bilo polufinale US Opena, izgubio sam tad prvi set i onda su prekinuli i odložili za sutradan. Ali, ovakvi uslovi, ovako nešto nisam doživeo nikad na šljaci.

Tim će u finalu igrati protiv Rafaela Nadala, meč je na programu u nedelju

Novak je nekoliko puta bio u nokdaunu, ali je skoro svaki put uspeo da se vrati.

- Bio sam blizu uzimajući u obzir da sam bio u zaostatku čitav meč, uspeo sam da se vratim. Posle prvog prekida sam igrao dobro, nažalost posle drugog sam imao nekoliko grešaka u ključnim trenucima, on je uzeo brejk, završio sa vinerom, svaka čast.

Novak je upitan i postoji li neka procedura da se igrači kontaktiraju pre meča kada su ovako teški uslovi. Pre njega i Tima po lošem vremenu igrali su i Federer i Nadal.

 

- Nema procedure. U suštini, zavisi. Ako je u pitanju jaka kiša, pljusak, tu je logično da se tere zatvara zato što ne žele da štete i škode terenu i naravno to je nešto što odlaže meč. Što se tiče vetra, tu nema nekih preciznih pravila, meni je supervizor juče rekao da dok god neki objekat, predmet, štagod ne uleti na teren i ne postane opasno po ljude i igrače, onda se igra. U prvom gemu meča je uleteo kišobran, za malo nije povredio čoveka na tribinama. Od mene je bio na tri metra, nisam znao da je kišobran tako bezopasan u tim uslovima! Oni su odlučuli tako.. Ali znate šta, vi morate da uzmete u obzir i veličinu ovog turnira. Za njih je odlaganje meča za jedan dan nešto što je ogroman trošak. Tako da tu ima mnogo više biznisa nego sporta i ono što žele igrači i što je dobro za sport, što je dobro za samu igru. Nije im to prioritet i ne samo u tenisu, nego u svim komercijalnim, globalnim sportovima, mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte nego na to kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro, to je tako kako jeste, prihvatam to, moram, deo sam sporta koji volim i igram na profesionalnom nivou i takmičim se. Nije ni prvi ni poslednji put ni meni ni nekom drugom igraču da smo deo takve situacije

Na kraju Novak je izrekao jednu veliku, ali i tužnu istinu o današnjem tenisu, ali i sportu uopšte.

- Morate da uzmete u obzir veličinu turnira. Za njih je odlaganje jednog meča ogroman trošak. Tu ima mnogo više biznisa nego sporta i onoga što žele igrači i što je dobro za sport, za samu igru. To, očito, nije prioritet samo u tenisu, nego i u svim tim nekim komercijalnim sportovima. Mnogo se više pažnje usmerava na vrednost karte, a ne kako se igrači osećaju na terenu. Ali dobro, to je tako kako jeste. Ja to prihvatam, moram da prihvatim, deo sam sporta koji volim, igram ga na profesionalnom nivou, takmičim se i nije mi ni prvi ni poslednji put, kao ni nekom drugom igraču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading