ZVANIČNO: Đoković i Tim nastavljaju polufinale u subotu!

Autor:

Sport

07.06.2019

13:52 >> 16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč Novaka Đokovića i Dominika Tima u polufinalu Rolan Garosa prekinut je zbog kiše, a stigla je i zvanična informacija, koja kaže da će se susret nastaviti u subotu od 12 časova.

Novak Đoković

Novak i Austrijanac mučili su se od početka meča sa gotovo nemogućim uslovima za igru. Vetar i kiša nisu prestajali od prvog poena i to je značajno uticalo na kvalitet tenisa, a gotovo izvesno i na rezultat. 

Meč je prekinut pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstvu Tima od 3:1 u trećem setu. Đoković je u nekoliko navrata tražio od organizatora da prekinu susret zbog loših vremenskih uslova, što oni nisu želeli da učine. 

Tek sredinom drugog seta duel je prvi put prekinut, nakon što je u Parizu krenuo pravi pljusak. Pauza je trajala nekoliko minuta, a može se reći i da je na neki način prijala Novaku, pošto je nakon toga uspeo da stigne do izjednačenja u setovima. 

 

 

Druga pauza, nakon koje je meč prekinut, dogodila se nekoliko trenutaka nakon što je Tim napravio brejk u trećem setu. Odluka organizatora bila je da se meč pomeri za subotu, a nastavak meča će početi u 12 časova na stadionu "Filip Šatrije".

Pobednik ovog polufinala igraće u velikom finalu u nedelju protiv Rafaela Nadala, koji je bez većih problema savladao Rodžera Federera sa 3:0.

TOK MEČA:

MEČ JE PONOVO PREKINUT: Još jednom, kiša je prekinula polufinalni susret. Kao i u drugom setu, prekid se dogodio odmah nakon što je Tim oduzeo servis Novaku. Prema prvim prognozama, pauza ne bi trebalo da bude kraća od 20 minuta.

1:3 - Austrijanac pravi prvi brejk u trećem setu. Gem u kojem je ponovo glavnu ulogu imao vetar završio se tako što je Tim iskoristio drugu brejk loptu i oduzeo servis Novaku. Prosto je bilo neverovatno gledati kako loptica nepravilno odskače, što je glavni razlog zašto je Nole izgledao neprepoznatljivo u ovom gemu.

1:2 - Nastavlja Tim sa izuzetno visokim kvalitetom tenisa na svoj servis. Ponovo je pogodio nekoliko neverovatnih udaraca i nije dozvolio protivniku da dođe do bilo kakve šanse da mu ugrozi servis. Dva prelepa vinera donela su mu novo vođstvo u trećem setu. 

1:1 - U ovim trenucima ne gledamo preterano duge razmene, a razlog toga je svakako podloga, koja je u jako lošem stanju, nakon kiše i jakog vetra. Novak je uspeo da osvoji svoj uvodni gem, iako je u njemu napravio čak dve duple servis greške, a Tim je čak imao i brejk loptu. Gem je trajao preko šest minuta i bio je jedan od najdužih u meču.

0:1 - Osvaja Tim uvodni servis gem i tako stiže do početne minimalne prednosti. Austrijanac je uspeo da natera Novaka na nekoliko grešaka i tako osvoji gem bez izgubljenog poena. Servis je ponovo bio na visokom nivou i zaista nije bilo problema za Dominika. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

KRAJ DRUGOG SETA / Đoković - Tim 6:3 (1:1 u setovima)

6:3 - Uspeo je najbolji teniser sveta da stigne do izjednačenja u setovima! Pogodio je as u pravom trenutku, baš kada se činilo da bi Tim mogao da pripreti. Iskoristio je prvu set-loptu i vratio stvari na početak. Loptica je zaista u mnogo navrata nepravilno odskakala, ali je Nole uspeo da se izbori sa svim poteškoćama.

5:3 - Bravo, Nole! Srpski teniser se i pored loših uslova u kojima se igra, snalazi jako dobro i uspeo je da napravi izuzetno važan brejk, u pravom trenutku. Tek posle nešto više od sat vremena igre Đoković je stigao do prve brejk lopte i iskoristio ju je. Konačno gledamo "pravog" Noleta na ovom susretu, koji će u narednom gemu servirati za izjednačenje u setovima.

4:3 - Zaista sjajno i poprilično fokusirano deluje Novak na terenu nakon ove kratke pauze zbog kiše. Čisto udara lopticu, sprovodi svoje ideje u delo i utisak je da je bliži osvajanju drugog seta bez obzira na to što još uvek nije napravio brejk. Osvojio je gem sa nulom i tako po četvrti put stigao do prednosti u drugom delu igre.

3:3 - Susret je nastavljen nakon nekoliko minuta pauze i nije bilo potrebe da se teniseri ponovo zagrevaju. Odmah je Novak uspeo da napravi ogromne probleme Austrijancu i stigne do 40:40, međutim ključni poen u gemu pripao je Austrijancu. Nakon toga dobar servis Timu donosi novo izjednačenje.

MEČ JE PREKINUT: Jak pljusak u Parizu prekinuo je ovo polufinale u drugom setu. Od početka meča vremenski uslovi bili su blago rečeno loši, što je uticalo na Đokovićevu igru. U više navrata je Novak razgovarao sa sudijom i organizatorima i pitao ih da li postoji mogućnost da se meč prekine, molba mu nije odobrena, a sada, nakon velikog pljuska, susret je zvanično prekinut. Ostanite uz nas, kako biste saznali kada će se meč ponovo nastaviti.

 

 

3:2 - Konačno savršen servis gem za Novaka! Najbolji teniser sveta u ovom gemu izgledao je odlično i osvojio ga je sa nulom. Ovo je verovatno nagoveštaj toga da će gledati "pravog" Novaka u nastavku meča. 

2:2 -  Znatno lakše Austrijanac dobija svoje sevis gemove, a ponovo nije izgubio nijedan poen prilikom svog servisa. Neće Srbinu biti lako da ugrozi servis Tima, dok on igra gotovo bez greške. 

2:1 - Uspeo je prvi reket planete da veže dva dobra gema na svom servisu i da dođe do prendosti posle tri odigrana gema. Međutim, daleko od toga da je bilo lako. Ovo je bio najduži gem na meču, a Đoković je uspeo da spasi dve vezane brejk lopte, što svakako može da mu podigne samopouzdanje.

1:1 - Novak je na momente imao adekvatan odgovor na nezgodne servise Austrijanca i uspeo da dođe do 30:30, ali je na kraju ipak izgubio gem i Tim dolazi do poravnanja.

1:0 - Obećavajući početak drugog seta za Noleta. Osvojio je uvodni gem bez izgubljenog poena i na taj način pružio odličan odgovor na svoju bledu partiju u prvom setu. Pojavilo se i sunce u Parizu, što može biti nagoveštaj ne samo lepog vremena, već i bolje Đokovićeve igre. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

KRAJ PRVOG SETA - 6:2 za Tima

2:6 - Novi dobar servis gem za Tima i Austrijanac je stigao do vođstva u setovima. Osvojio je novi gem sa nulom i tako iskoristio zaista bledu Novakovu partiju u prvom delu igre. Ostaje da se vidi kako će Novak reagovati nakon ovakvog prvog seta.

2:5 - Novak deluje neprepoznatljivo u dosadašnjem delu meča. Potpuno je van ritma, zbog uslova u Parizu, koji su neprihvatljivi za igru. Dozvolio je Timu da napravi novi brejk i to sa nulom, što se Novaku gotovo nikada ne događa. Austrijanac je zahvaljujući Noletovim greškama stigao u situaciju da će u narednom gemu servirati za osvajanje prvog seta.

2:4 - Zaista dobro Austrijanac deluje na terenu. Definitivno se vidi da mu je ovo omiljeni turnir i da je četiri puta uzastopno u Parizu stizao do polufinala. Osvojio je gem sa nulom, pogodio nekoliko vinera i nije dozvolio Novaku ni najmanju šansu u ovom gemu. 

2:3 - Ogromni problemi sa vetrom u ovim trenucima. Uslovi za igru su u ovim trenucima na ivici regularnih, ali je Novak uspeo da osvoji svoj servis gem uz malo poteškoća. Nekoliko puta je morao da ponovi izbačaj loptice zbog toga što mu je vetar konstantno remetio servis. Tim je u ovom gemu napravio tri neiznuđene greške.

1:3 - Meč je na kratko prekinut i napravljena je malo duža pauza između trećeg i četvrtog gema zbog kiše. Ovakvi vremenski uslovi manje odgovaraju Novaku i to se trenutno odražava i na stanje na terenu. Tim maksimalno koristi ovu situaciju i ovim trenucima igrako zaista dobro. Osvojio je svoj servis gem bez većih problema i bez izgubljenog poena, pogodio dva vinera i potvrdio brejk iz prošlog gema. 

1:2 - Prvi brejk na meču, pravi ga Dominik Tim. Ušao je agresivno u ovaj gem, udarao snažno lopticu i pravio velike probleme srpskom teniseru. Stigao je do dve brejk lopte, iskoristio već prvu i tako stekao početnu prednost. 

1:1 - Austrijanac je uzvratio gotovo istom merom. Izgubio je samo jedan poen na svoj servis i tako dobro ušao u meč protiv Novaka. Za sada obojica maksimalno sigurni na svoj servis.

1:0 - Jako dobar početak meča za najboljeg tenisera sveta. Đoković je osvojio uvodni gem bez izgubljenog poena i tako pokazao da je maksimalno spreman ušao u ovaj meč. Veliki problem obojici tenisera praviće vetar, koji je izuzetno jak tokom celog dana u Parizu.  

 

 

UOČI MEČA:

Pobednik ovog duela u borbi za trofej igraće protiv Rafaela Nadala, koji je sa maksimalnih 3:0 savladao velikog rivala Rodžera Federera.

Ovo će biti deveti meč Srbina i Austrijanca, Novak ima šest trijumfa, dok Dominik ima samo dva.

Đoković nije izgubio nijedan set na putu do polufinala, a redom je pobeđivao Hurkača, Laksonena, Karuza, Štrufa i Zvereva.

Sa druge strane Tim je izgubio ukupno tri seta i to u tri uvodna kola. Austrijanac je na putu do polufinala savladao Pola, Bublika, Kuevasa, Monfisa i Kačanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading