Polufinale RG za Nadala bilo šala: Otresao Federera kao staru krpu!

Autor:

Sport

07.06.2019

13:32 >> 13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal prvi je finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa! Španski teniser je sa maksimalnih 3:0(6:3,6:4,6:2) u setovima savladao Rodžera Federera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadalova 24. pobeda protiv Federera!

Ovo je bio njihov 39. međusobni meč u karijeri u kojem je Rafael Nadal upisao svoju 24. pobedu! Rafin protivnik u finalu biće bolji iz duela Tim-Đoković.

 

Meč između Španca i Švajcarca odigran je u veoma teškim uslovima, pošto je vetar umnogome smetao teniserima prilikom servisa i nameštanja kod udaraca.

Švajcarac ubrzo je uspeo da se vrati, napravi brejk i smanji na 3:2 međutim Španac mu je u narednom gemu ponovo oduzeo servis i do kraja nije popuštao – 6:3. 

Na početku drugog seta Federer je imao veliku priliku, pošto je poveo sa 2:0 i servirao je za potvrdu brejka. Međutim, Nadal je ponovo uspeo da dođe do ribrejka i automatski se vratio u set.

Usledila je sigurna igra oba tenisera, igralo se gem za gem, međutim "Kralj šljake" pravi odlučujući brejk u devetom gemu i potom u desetom dolazi do potvrde za vođstvo od 2-0.

Tokom trećeg seta postojao je samo jedan teniser i Rafael Nadal zasluženo se plasirao u finale gde će igrati za 12. titulu na Rolan Garosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading