EVO šta je Novak rekao nakon plasmana u polufinale!

Autor:

Sport

06.06.2019

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle plasmana u polufinale Rolan Garosa da je za tenis dobro kada se pojavljuju nova lica, kao i da ga ispisivanje novih stranica istorije inspiriše.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je u četvrtfinalu drugog Gren slema sezone slavio protiv Nemca Aleksandera Zvereva sa 7:5, 6:2, 6:2, u meču koji je trebalo da bude odigran u sredu, ali je zbog kiše odložen za dan kasnije. Srpskog tenisera u borbi za finale čeka susret sa Austrijancem Dominikom Timom, a pošto će se u drugom polufinalu sastati Rafael Nadal i Rodžer Federer to znači da će se u samoj završnici naći najbolja četvorica na svetu.

- Ovakav rasplet govori o kvalitetu turnira, ali i tenisera koji su stigli do polufinala. Smatram da je sjajno što su se najbolja četvorica plasirala u polufinale jer dovodi do još većeg rivalstva i veće važnosti tih mečeva, ali i turnira generalno“, rekao je Novak, „Dominik je zaslužio da bude tu gde je, da bude jedan od najbolje četvorice, posebno na šljaci. Na njoj igra svoj najbolji tenis. Ima neverovatnu moć u svojoj igri, posebno na forhendu i servisu. Mislim da je poslednjih godina unapredio i bekhend. Čini se da mu je odnos sa Masuom mnogo pomogao, takođe i mentalno u velikim mečevima. Radi veoma dobro. Ako nastavi da igra ovako, ne samo na šljaci, već generalno, češće ćemo ga viđati u samim završnicama turnira na svim podlogama - poručio je Đoković.


Novak je upitan da prokomentariše da li ga sadašnja situacija podseća na onu od pre nekoliko godina, kada se pričalo o ‚velikoj četvorki‘, koju su činili Nadal, Federer, Endi Marej i on.

- Drugačije je bilo kada smo tu bila nas trojica i Endi, bilo je to pre pet godina, sada smo malo stariji. Ali, uživamo u svom najboljem tenisu na najvećim turnirima, a tu mislim na Federera, Nadala i sebe, što je lepo videti. Nadal i Federer su najveće legende ovog sporta i najbolji i najuspešniji igrači, a to što sam u grupi sa njima i što imam uspešnu karijeru mi daje sjajan osećaj - rekao je Đoković.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srpski teniser u Parizu ima mogućnost da po drugi put osvoji Rolan Garos, ali i da bude aktuelni šampion na sva četiri Gren slema.


- Ispisivanje novih stranica istorije je prisutno u mojoj karijeri sada više nego ikada ranije. Što duže igram, što dalje idem, taj osećaj je sve jači i to je jedna od najvećih motivacija. Ne postoji bolji način za stvaranje istorije od osvajanja Gren slemova i igranja najboljeg tenisa na najvećim turnirima, ali i pokušaja da ostanem broj jedan što duže. To su najveća ostvarenja u našem sportu kada su rezultati u pitanju - naglasio je Novak.

Upitan da uporedi dešavanja na Rolan Garosu u muškoj i ženskoj konkurenciji, pošto su se najbolja četvorica na jednoj strani našla u samoj završnici, a na drugoj ćemo dobiti novu Gren slem šampionku posle niza senzacija, Novak je odgovorio:

- Kada izuzmem sebe, voleo bih da vidim velika iznenađenja, da budem iskren (smeh). Teško mi je da poredim ženski i muški turnir. Serena je godinama bila dominantna, sada ne igra toliko, nije konstantna, što je normalno posle toliko uspešnih godina. Tu su teniserke kao što su Simona Halep, Sloun Stivens, Garbinje Mugurusa, koje su osvajale Gren slem titule, a ljudi traže ko će biti sledeća dominantna teniserka. Ali, postoji još igračica u konkurenciji, Anisimova i Vondrušova, prvi put ih vidim na najvišem nivou i to je sjajno. Lepo je da sport ima nova lica, siguran sam da ljude to uzbuđuje, kao i sjajan mupki turnir. Nadam se da će to doći kada ja završim karijeru - zaključio Nole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading