SENZACIJA ROLAN GAROSA: 17-godišnja teniserka u neverici nakon plasmana u polufinale!

Autor:

Sport

06.06.2019

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova tinejdž zvezda ženskog tenisa je američka igračica Amanda Anisimova koja je u dva seta u četvrtak izbacila Simonu Halep, inače trećeg nosioca na Rolan Garosu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Amanda Anisimova

- Neću shvatiti ovo što sam uradila, bar ne do sutra. Ludo je i ne mogu da verujem da sam ovo ostvarila. Prilika uopšte da igram sa Simonom je nevervatna, ali još način na koji se sve završilo je još luđe - kazala je Amanda Anisimova posle trijumfa u polufinalu. 

Američka teniserka je kazala da je morala da se dodatno potrudi kako bi dobila trećeg nosioca na Rolan Garosu Simonu Halep.

- Igrala sam dobro ali sam znala da danas moram da uradim nešto drugačije. Sa Simonom nije lako, ona je sjajan igrač i sjajan sporista. Igrala sam najbolji tenis i pokušavala sam da igram malo drugačije. Srećna sam svojom igrom. Poštujem sve protivnice, posebno Simonu koja je ovde pobedila prošle godine u finalu. Međutim ja znam šta mogu da uradim i znam da mogu da igram dobro. Nikada ne sumnjam u svoje mogućnosti i to sam pokazala - dodaje Anisimova. 

Novinari su mladu 17-godišnju teniserku pitali i da li je bila uzbuđena i da li joj se desilo da je bila nervozna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Svaki put kada sam dobijala i vodila, znala sam da ne pobeđujem zaista. Znala sam da može da se vrati u bilo kom trenutku i zato nisam razmišljala o pobedi. Mislila sam o svakom sledećem poenu. Kako se približavala bilo je sve teže i bila sam nervoznija. Na početku nisa bila nervozna. Bila sam uzbuđena i srećna zbog prilike. Dobro sam se osećala, zdrava sam, a nisam bila sasvim ok na početku turnira. Kada igrate tenis, a dobro se osećate to je baš odlično. Bila sam uzbuđena i imati ovakvu priliku je sjajno. Zato sam tako dobro igrala prvi set.

Inače igračica koja je poražena od Anisimove, Rumunka Simona Halep, smatra da Amanda može i do titule u Parizu.

- Ne mislim o osvajanju turnira. Srećna sam zbog pobede danas i jedva čekam sledeći meč. Tek puštam sebe da shvatim šta sam uradila i srećna sam zbog onoga što se dešava. Pokušavam da ne mislim o budućnosti.

Anisimova će u polufinalu igrati protiv Ešli Barti i to u petak od 11 časova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading