Krajinović otkrio kakav odnos ima sa Novakom!

Autor:

Sport

02.06.2019

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Krajinović istakao je da je ponosan na uspehe koje su srpski teniseri ostvarili ove sezone na Rolan Garosu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Prvi put četiri srpska tenisera plasirala su se u treće kolo jednog Gren slema. Istoriji uspeh ostvaren je na pariskoj šljaci na Rolan Garosu. 

Dalje je prošao samo Novak Đoković, dok su pred osminom finala zaustavljeni Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere.

- Neverovatno je da mala zemlja kao što je Srbija ima toliko uspeha u tenisu. Zimonjić je bio prvi u dublu, Jelena Janković je bila prva na WTA listi, Ana Ivanović je osvojila Rolan Garos i bila najbolja teniserka sveta. Mala smo zemlja, ali imamo borbeni karakter. Naravno, Novak nam svima pruža podršku. Neverovatan je, jedan od najboljih ikad. Svi smo vrlo ponosni što ga imamo - kazao je Krajinović, koji je u trećem kolu izgubio  od Stefanosa Cicipasa.

Prvi put u istoriji Srbija je imala četiri tenisera u trećem kolu nekog Gren slema

Upitan da li se u Srbiji radi na poseban način, Filip je odgovorio:

- Ne mislim da ima mnogo razlika u odnosu na druge države. Mala smo zemlja, ali vrlo uspešna u sportu. Snažni smo i mnogo radimo.

S obzirom na to da je pomenuo Đokovićevu podršku, novinare je zanimalo kakav odnos 27-godišnji Somborac ima sa najboljim teniserom sveta.

- Bliski smo prijatelji. I nikada ga ne zovem da bih tražio pomoć. Ako mi je potreban savet, a sretnem se s njim, naravno da ću pitati. Nikada mu ne tražim pomoć, jer je hiljade ljudi koji to rade. Prijatelji smo kao i svi ostali. Ne družim se s njim zato što je prvi na svetu.

Plasmanom u treću rundu Krajinović je ostvario najbolji rezultat u Parizu u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading