Kraljevi drame: Lajović i Tipsarević u osmini finala RG!

Autor:

Sport

31.05.2019

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniseri Dušan Lajović i Janko Tipsarević su se plasirali u osminu finala Rolan Garosa u dubl konkurenciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Oni su maksimalnim rezultatom, 7:5, 7:6(5), savladali Denisa Molhanova i Igora Zelenaja, u meču koji je trajao 104 minuta.

U borbi za četvrtfinale će se sastati sa timom koji pobedi u duelu Rohana Bopane i Marijusa Copila protiv Benžamena Bonzija i Antoana Oana.

Srpski tandem je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, u trećem su imali šansu da to ponove, ali su protivnici ipak uspeli da sačuvaju servis.

U šestom gemu je ukrajinsko-slovački tandem bez izgubljenog poena “uzeo“ servis srpskih tenisera i poravnao rezultat na 3:3.

Do prve set lopte su Lajović i Tipsarević stigli u desetom gemu, ali u tome nisu uspeli, da bi potom usledio brejk – bez izgubljenog poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janko Tipsarević

U 12. gemu srpski tandem je okončao set, iskoristivši drugu brejk loptu, a prethodno su spasli jednu brejk loptu.

Drugi set je počeo sa četiri uzastopna brejka, pa su usledila četiri gema u kojima su serviseri bili uspešniji, pa još dva sa brejkovima.

U desetom su Lajović i Tipsarević imali meč loptu – nisu je iskoristili, a protivnici su uspeli da naprave brejk i smanje na 5:5.

Meč je otišao u taj-brejk, koji je srpski tandem okončao rezultatom 7:5, iskoristivši drugu vezanu meč loptu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading