Đoković otkrio šta mu je potrebno za titulu na Rolan Garosu!

Autor:

Sport

27.05.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković bez mnogo muke je prošao u drugo kolo Rolan Garosa, a naredni protivnik mu je Švajcarac Henri Laksonen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Prvo pitanje na konferenciji za medije odnosilo se na Novakovog narednog rivala.

- Ne znam mnogo o njemu, da budem iskren. Nikada nisam igrao protiv njega, možda sam ga jednom ili dva puta gledao kako igra. Moraću da uradim domaći zadatak i da vidim šta se dešava - rekao je Đoković.

Hubert Hurkač je na svojoj konferenciji ispričao da je imao priliku da trenira sa Novakom u Monte Karlu pa je jedno od pitanja za Đokovića bilo da uporedi njegovu igru na zvaničnom meču u odnosu na trening.

- Nikada pre nismo igrali zvanični meč, ali znam da je on jedan od vođa mlađe generacije. Veoma je pristojan momak. Nekoliko puta smo trenirali zajedno, kao i u Monte Karlu. Ali, nikada ne možete da poredite trening i zvanični meč. Znao sam da ima dobar servis i dobar forhend i naravno da sam svoju igru prilagodio tome. Morao sam da počnem oštro, da prilagodim intenzitet. Brejk u prvom gemu mi je dao krila i opustio me tako da sam mogao da nastavim meč na najbolji način. Čini mi se da sam sve svoje servis gemove dobio bez mnogo muke, mislim da sam odigrao prilično dobar meč. Znam da mu nije bilo lako jer mu je ovo prvi meč na Rolan Garosu na Centralnom terenu. To je emotivno teško samo po sebi i za njega su ovo bile drugačije okolnosti, ali mogu da kažem da verujem da ćemo ga gledati u budućnosti jer ima prilično moćnu igru - objasnio je prvi reket sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Govorio je Đoković i o novom Centralnom terenu i pohvalio organizatore za dobro obavljen posao.

- Prilično je impresivno da se ovoliko posla uradi za manje od 12 meseci. Svi pričaju o promenama na Centralnom terenu, ali u celom kompleksu ima još mnogo stvari koje su promenjene. Prilično sam impresioniran. Bilo je zadovoljstvo danas igrati ovde. Drugačije je, drugačiji je osećaj nekako više kao da si u zatvorenom. Malo je neobično što više nema nekih starih tradiocionalnih obeležja koje je teren imao. Ali, stadion je sjajan u svakom slučaju - kaže Đoković.

Pred kraj konferencije Novaku je upućeno i pitanje "šta misli, šta treba da uradi kako bi osvojio Rolan Garos?"

- Da pobedim u teniskom meču - nasmejao se Novak.

- U odnosu na prošlu godinu, ja sam u potpuno drugačijoj situaciji. I doveo sam sebe u situaciju da još jednom mogu da ispišem novu stranicu teniske istorije i jasno je da imam veoma visoke ambicije. To nije nikakva tajna. Ali, nije prvi put da sam u ovakvoj situaciji. Ovo nije prvi Gren Slem u mojoj karijeri. Znam koliko dve nedelje mogu da budu duge, samo moram da budem mentalno na pravom mestu, da se prilagodim i to je davalo rezultate ranije. U zavisnosti od protivnika, moraš svakog puta da prilagodiš taktiku, ali ja svakako radim na svojoj igri kako bih mogao da napredujem iz meča u meč - poručio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading