Đoković rutinski savladao Hurkača za plasman u drugo kolo Rolan Garosa!

Autor:

Sport

27.05.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković bez većih problema plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je za sat vremena i 37 minuta savladao Huberta Hurkača rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Već na startu meča videlo se da je Novak maksimalno koncentrisano ušao u meč protiv Poljaka, koji je trenutno 44. igrač sveta. Srpski igrač napravio je brejk, koji je čuvao do kraja prvog seta. 

Bilo je prilika da Nole ponovo oduzme servis 22-godišnjem Hurkaču, ali nije uspeo da iskoristi dve brejk lopte u sedmom gemu. Đoković je prvi deo igre dobio rezultatom 6:4 za 37 minuta igre. 

U drugom setu bilo je još manje problema. Hurkač je dobio samo svoj uvodni servis gem, a naredna tri je izgubio, i to poprilično ubedljivo, pošto je ukupno u ta tri gema osvojio samo dva poena. 

Jedini pad koncentracije u Novakovoj igri dogodio se u šestom gemu drugog seta, kada je dozvolio Poljaku da dođe do 0:40 i oduzme mu servis nakon što je iskoristio drugu brejk loptu.

Na kraju drugog dela igre rezultat 6:2 - i tada je već bilo jasno da je pitanje pobednika praktično rešeno. 

U trećem setu, Đoković je odlučio da što brže privede susret kraju, pa je iskoristio obe brejk lopte koje je imao. Pogađao je vinere iz svih pozicija i bez problema osvajao gemove protiv Hurkača, protiv kojeg igra prvi put u karijeri.

Baš kao i drugi set, Đoković je i treći dobio sa 6:2 i tako obezbedio plasman u naredno kolo. U drugom kolu Rolan Garosa Đoković će igrati protiv Henrija Laksonena, Švajcarca koji je trenutno 104. reket planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading