Ivana posle poraza; Svesna šta je deli od TOP 50

Autor:

Sport

27.05.2019

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Jorović u nastavku meča prvog kola protiv Amerikanke Dženifer Brejdi nije uspela da stigne do pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivana Jorović

Poražena je sa 7:6 (5), 4:6, 7:5 u meču u kom je imala šanse da uradi nešto više, a ostaće žal posebno što je, kako je i sama priznala, imala dobar žreb.

Bila je to prilika za mladu teniserku da probijanjem u drugo ili treće kolo, osvoji dobar broj poena koji bi joj doneo napredak na listi, ali bez obzira na sve, Ivana nije razočarana.

Mislim da je bio dobar meč. Borile smo se i moja protivnica i ja, dale smo sve od sebe. Mislim da je ovog puta sreća presudila da ona pobedi. Taj treći set završio se rezultatom 7:5, imala sam i par šansi da bude 6:6, ali nisam ih iskoristila. Tražim nešto pozitivno da izvučem iz meča i verujem da će sledeći put biti nešto bolje", izjavila je Ivana srpskim novinarima.

Sigurno će i sama premotavati određene momente iz trećeg seta, stigla je do 5:5 posle niza spašenih meč lopti. Kaže da ima stvari koje bi volela da promeni da je to ikako moguće. Ipak, i taj meč koji je bio isprekidanog ritma, mnogo je uticao da se sve ovako završi.

RepublikaFoto: instagram.com/jorovicivana
Ivana Jorović

- U suštini dosta je teže kada krećeš i znaš da imaš jedan set. Drugačije bi bilo da smo nastavile meč juče, jer već sam u toj euforiji, adrenalin je tu. Ovako, ulazim u meč i znam da imam taj jedan set, šta pokažem pokazala sam. Ona je počela dobro da servira, što u nedelju nije bio slučaj. Pokazala je i taj bekhend koji joj prvog dana nije funkcionisao, počela je da zabija neke paralele. Sve je nekako drugačije bilo. Ne znam, verovatno bih neke druge stravi pokušala drugačije, recimo da budem opuštenija. Nađalost, nisam uspela. Nisam razočarana, mislim da je bio dobar meč, da smo igrale dobro - kaže Jorovićeva.

Kaže da je očekivala da će dogurati daleko, s bozirom na žreb.

- Uf, žreb je bio fantazija! Ne samo prvo, nego je i drugo kolo bilo dobro. Očekivala sam dobar rezultat. Baš sam treneru rekla da imam jako dobar žreb, da mislim da treba to da iskoristim, ali opet i ta devojka igra bolje na šljaci nego što je igrala na tvrdoj podlozi. Nije ona tako loš igrač, ali sam kim sam sve mogla da igram... Nažalost, bio je dobar žreb - priznaje srpska teniserka.

Ivana je mnogo toga podredila napretku. Ima određenu stabilnost, kaže da treba da se sve poklopi sa rezultatima.

- Osećam se dobro, mislim da napredujem iz dana u dan, nedelje u nedelju. Imam sjajan tim oko sebe, Janko Tipsarević je tu, mnogo mi pomaže, treniram na njegovoj akademiji. Nemanja Plavšić mi je glavni trener, tako da njih dvojica sarađuju. Imam fitnes trenera, fizioterapeuta, psihologa, sjajan tim koji vodi računa o meni. Smatram da radimo dobru stvar, da napredujemo iz nedelje u nedelju. Verujem da će tako i biti i dalje.

RepublikaFoto: Tanjug/ Teniski savez Srbije
Ivana Jorović

Sa šljake, uskoro sledi prelazak na travnatu podlogu.

- Već sledeći turnir igram na travi. Igram Surbiton, to je turnir nagradnog fonda 100.000, potom igram Notingem, pa Vimbldon - otkrila je plan za naredni period.

Malo joj je potrebno da uše u sto najboljih i tu se ustali.

- Mislim da sve igramo isto, forhend i bekhend svi znamo, mislim da je glava presudna, da u bitnim momentima znaš šta treba da odigraš. I baš tu paralelu na meč lopti sam odigrala katastrofalno, nisam ubacila u teren. Tad je trebalo da gađam bliže sredini, ovako, užasno sam odigrala. To su sitnice koje me odvajaju od Top 50 i Top 100 na svetu - zaključila je srpska teniserka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading