Đere: Mogu daleko da doguram...

Autor:

Sport

26.05.2019

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Laslo Đere je odličnom igrom protiv Alberta Ramisa Vinoljasa prošao u drugo kolo Rolan Garosa. Đere je bio vidno zadovoljan po završetku meča, još jednom je pokazao da se na šljaci zaista dobro snalazi.

RepublikaFoto: Promo foto
Lalo Đere u drugom kolu Rolan Garosa

Teniser iz Sente je bio nadmoćan od početka meča, diktirao je ritam igre i na kraju zasluženo slavio sa 6:3, 6:2, 7:6.

- Moja prva normalna pobeda na Gren slem turniru. Na US openu sam dobio Majera njegovom predajom, tako da mi je ovo sigurno draža pobeda. Bio je težak meč, ali srećan sam što sam u tri seta uspeo da završim. Nisam se trošio previše, tek koliko je bilo neophodno, sve u svemu, vrlo uspešan dan- izjavio je Đere.

Ramos je posle 5:3 za našeg tenisera u trećem setu uspeo da stigne do 5:5 i pripreti osvajanjem seta, ali je Đere uspeo da odigra sigurno u finišu i potom u taj-brejku.

- Osetio sam da vodim igru i da od mene zavisi, čak i kad sam izgubio svoj servis. Nisam se uspaničio, nije mi bilo svejedno, naravno, ali verovao sam da ću da završim meč u tri seta. Ipak sam tokom dva sata igre ja bio taj koji je diktirao tempo. Možda ne u prvih deset ili 15 minuta meča, ali posle da. Sve što imam iza sebe što se tiče rezultata i dobrih partija to mi daje samopouzdanje. Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u to da ću pobediti- rekao je Đere.

RepublikaFoto: Starsport

Sve vreme meča sa tribina ga je bodrila jedna grupa od desetak naših navijača. Kaže da mu je to dalo mnogo energije.

- Da, prijalo mi je jako. Bilo je baš mnogo naših navijača, što mi je u teškim trenucima olakšalo da igram i sve to preguram. Zahvalio bih se publici, svim našim ljudima. Daje mi to motivaciju, ali isto tako i dozu odgovornosti, jer mnogo ljudi dođe da me gleda, da me podrži. Ne želim da ih razočaram, već da pružim svoj maksimum i najbolji tenis- rekao je Đere.

Od početka godine je u velikom usponu, vidi se to i po plasmanu na ATP listi.

- Od turnira u Riju na treninzima nešto i ne briljiram, ali kad dođe meč, nekako uspem da se ubacim u neku svoju zonu, da budem koncentrisan i da prikazujem dobre partije. Zadovoljan sam današnjim mečom, ako ovako nastavim, mislim da mogu da doguram daleko- zaključio je Đere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading