Vilander bodri Đokovića: Novak može do besmrtnosti, ako...

Autor:

Sport

23.05.2019

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada veliki kritičar, a sada jedan od najvećih poklonika Novaka Đokovića, Mats Vilander smatra da će Srbin preteći Rodžera Federera i postati najbolji igrač u istoriji belog sporta!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković u poteri za titulom najboljeg u istoriji

- Naravno, u tenisu je broj Gren slem titula najveći prestiž, Rodžer vodi... Ali, Novak će uspeti da obori taj rekord, naročito ako sad dođe do titule na Rolan Garosu, tada možemo da kažemo da je najveći svih vremena. Zašto to pričam? Pa, zbog toga što su dva "zlatna slema" (četiri u nizu), dva puta u karijeri nešto što je prosto neverovatno. A što je najbolje, Đoković još uvek nije "kompletan igrač", ima još tri, četiri godine u kojima može da dokaže da je bez premca - oduševljeno je komentarisao Vilander.

Šveđanin smatra da Novak još uvek nije dostigao vrhunac forme i da to očekuje od  njega u nastavku sezone.

- Pokazao je u Madridu da može do titule u Parizu. Možda nije stopostotno spreman, a tu je i Rafael Nadal koji je bolji iz nedelje u nedelju. Što se tiče mlade generacije talentovanih tenisera, smatram da nisu uplašeni od veličina kao što su Novak, Rafa i Rodžer, tako da očekujem možda i neko iznenađenje u završnici - rekao je bivši švedski teniser.

Rolan Garos počinje 26. maja, a završava se 9. juna, posle čega se teniski karavan seli na travnatu podlogu u Štutgartu, Haleu, Istbornu i Kvinsu koji je uvertira za treći Gren slem sezone, Vimbldon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading