Federer besan: Opasno je igrati u takvim uslovima!

Autor: B92.net, Republika

Sport

18.05.2019

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer se u petak zbog povrede desne noge povukao sa Mastersa u Rimu, tako da je Stefanos Cicipas prošao u polufinale bez borbe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je, kao i mnogi drugi bio primoran da u četvrtak odigra dva meča u istom danu, pobedio je Žoaoa Souzu i Bornu Ćorića, ali ne bez problema.

Očigledno je da se povredio tokom meča sa Ćorićem koji je dobio posle velike borbe i to tako što je spasao dve meč lopte u taj-brejku trećeg seta.

Još tada je Švajcarac bio vidno frustriran i ljut na organizatore što su igrače terali da igraju po vlažnom i klozavom terenu. Posebno je imao zamerke na linije koje su bile klizave i predstavljale su opasnost po tenisere.

- Ne razumem kako igrači pristaju da nastave da igraju pod takvim uslovima. Oni vlaže teren, potom nas pozivaju da igramo, igrači kao proveravaju kakve su linije.. I onda kao da kažu, OK, možemo da igramo. Vlažna linija znači da postoji opasnost od proklizavanja. Kada mi se to dogidlo, u dva gema uzastopno sam povredio palac. Noga me takođe boli. Ne znam, ne razumem. Ne teraju nas da igramo, sudija Karlos Bernardes mi je ekao, ne morate da igrate. Rekao sm mu potom, zašto si pozvao da je vreme da nastavimo meč? Činiš da izađemo tamo i osećamo protisak od strane 10.000 navijača - ljut je Federer.

Federer se povuka iz Rima posle trijumfa nad Ćorićem

Švajcarac se ne slaže da su to bili regularni uslovi za igru.

- Igrači će se uvek povući i reći, pa dobro, moram da igram. Linijama treba pet minuta da se osuše. Mislim da ne bismo trebali da pristajemo da igramo dok su one vlažne i klizave. Nikom ne treba povređen igrač zbog jedne takve sitnice. Zato mislim da su deca koja sakupljaju lopte radili prave stvari, kada su krpama birsali linije. Brzo su to uradili, ali nije im bilo lako. To su radili zbog sigurnosti nas igrača - rekao je Švajcarac.

Rodžer ima najviše zamerke na ponašanje kolega.

- Zapanjen sam kako mnogi od njih olako prelaze preko toga i kažu, OK, igraćemo po klizavim i vlažnim linijama. Tako je godinama. Oduvek sam smatrao da je opasno igrati u takvim uslovima - zaključio je Federer.

Ipak, za očekivati je da se Federer povukao iz predostrožnosti jer uskoro počinje Rolan Garos.

Ovo je bio tek četvrti put u karijeri da predaje meč bez borbe, a zanimljivo je da tokom karijere Federer ne zna za predaju na ukupno 1.465 mečeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading