Nadal preslišao zemljaka za polufinale sa Cicipasom, Argentinac čeka Đokovića!

Autor:

Sport

17.05.2019

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu pobedom nad sunarodnikom Fernandom Verdaskom rezultatom 6:4, 6:0. Argentinski teniser Dijego Švarcman plasirao se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je pobedio šestog tenisera sveta Keija Nišikorija iz Japana posle dva seta, 6:4, 6:2

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal u polufinalu Rima

Nadal je obezbedio susret sa Grkom Stefanosom Cicipasom, kojem je Rodžer Federer predao meč bez borbe zbog povrede.

Sam početak meča nije nagoveštavao da će Nadal uspeti lako da slomi Verdaska koji je napravio brejk u prvom gemu, Nadal je pokušao da mu uzvrati odmah, ali nije uspeo. Verdasko je imao novu šansu da oduzme servis rivalu imao u trećem gemu, međutim, Nadal se odbranio i polako počeo da preuzima kontrolu.

Brejk je napravio u šestom gemu, zatim su usledili relativno sigurni gemovi, pre nego što je spasao tri brejk šanse Verdaska. Ispostavilo se da je na taj način i prelomio meč, pošto mu je u narednom gemu oduzeo servis, a potom vezao i narednih šest gemova. Poslednje trzaje Verdasko je pokazao u trećem gemu, kada je imao tri prilike za brejk, ali je posle toga osvojio samo dva poena.

Švarcman, 24. teniser sveta, pobedio je posle sat i 28 minuta. On je pet puta oduzeo servis Nišikoriju, koji je napravio dva brejka.

Švarcman će u polufinalu igrati protiv pobednika duela prvog nosioca Novaka Đokovića i Argentinca Huana Martina Del Potra, a taj meč trebalo bi da počne u 21 sat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading