Drama u Rimu: Federer jedva spasao živu glavu i prebrodio Ćorića!

Autor:

Sport

16.05.2019

18:13 >> 18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je posle preokreta i velike borbe savladao Bornu Ćorića sa 2:6, 6:4, 7:6 i plasirao je u četvrtfinale mastersa u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je ranije tokom dana savladao u osmini finala Souzu, pa je to verovatno uticalo na Švajcarca da malo sporije uđe u meču sa Hrvatom. Ćorić je kako furija pregazio trećeg tenisera sveta u prvom setu.

Posle 42 minuta igre dobio je prvi set. Šokirao je Federera sa dva vezana brejka, poveo je 4:0 pre nego što je Švajcarac uspeo da osvoji prvi gem u setu. Do kraja je Federer uzeo još jedan i ubedljivo izgubio prvi deo igre sa 6:2.

U nastavku je Federer uzvratio udarac. Uzeo je servis mladom Hrvatu i poveo 4:2. Ćorić je uspeo da se vrati u set, napravio je brejk, ali je onda sve uprskao, izgubio je svoj gem i Federer je izjednačio rezultat na 1:1.

Velika borba vodila se u odlučujućem setu. Hrvat je prokockao dve brejk šanse, pa je pobednik odlučen u taj-brejku. Odlučujući 13. gem Ćorić je počeo sjajno, poveo 5:2, potom imao dve meč lopte.

Ali, Rodžer se u oba slučaja izvukao, potom je on ispustio prvu meč loptu, ali ne i drugu. Posle dva i po sata igre Federer je trijumfovao sa 2:1.

U narednom kolu igraće sa pobednikom meča Fabio Fonjini - Stefanos Cicipas.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading