(FOTO/VIDEO) Šveđaninu ništa nije jasno: Vilander uživa u Beogradu, ali nešto ga je posebno šokiralo, a tiče se Novaka!

Autor:

Sport

14.05.2019

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni švedski teniser, Mats Vilander boravi u Srbiji gde će učestvovati u nizu aktivnosti koje imaju za cilj popularizaciju "belog" sporta. Činjenica da najbolji teniser sveta dolazi iz naše zemlje, a Vilander je oduševljen entuzijazmom mladih srpskih nada, pa je okupljenim klincima održao životnu lekciju, ali je i odmerio snage sa Novakovim "naslednicima". On je govorio o Novaku Đokoviću koga smatra glavnim kadidatom za osvajanje Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Starsport
Mats Vilander u Beogradu

- Ovo je moj prvi put da sam u Srbiji. Imao sam šansu sinoć da vidim koliko ima Novakovih fotografija po gradu, iskreno nema ih dovoljno koliko je on velik. Lepo je biti ovde u zemlji gde je tenis popularan i gde ima puno velikih tenisera. Ja sam iz Švedske, mi smo bili najbolji tokom osamdesetih sa Borgom, Edbergom i sa mnom. Posle je dosla dominantna Španija,  a onda Srbija zahvaljujući Novaku i ostalim igračima- rekao je Vilander.

On je održao motivacioni govor klincima koji su budućnost srpskog tenisa.

- Deco, lepo je da igrate tenis, drago mi je što trenirate tenis koji je životna lekcija kako rešavati probleme. Ali važno je da nije sve u pobedi i porazu vec u učenju i nadmetanju. To je proces u kojem se uče stvari, ali sjajno je trenirati bilo koji sport.

Neki ga nazivaju velikim Novakovim kritičarem, ali on nas je u Beogradu više puta demantovao...

- Novak nije najbolji zato sto ima najbolji servis, fothend ili bekhend, vec zato sto je najjači u glavi na ATP turu i najbolji je atleta. On Federer i Nadal su najbolji zato što kada igraju oni misle samo o tom meču, a ne šta je bilo juče ili šta će se desiti sutra, vec samo o protivniku koji je u tom trenutku sa druge strane mreže- rekao je Vilander.

Slavni Šveđanin smatra kako je Đoković prvi favorit za osvajanje titule u Parizu.

- Nadam se da ćete gledati Rolan Garos na Eurosportu jer je Novak najveći favorit da osvoji- zaključio je Vilander.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading