NAJBOLJI TENISER SVETA DOSLEDAN - NOVAK: HRVATI SU MOJI I TAČKA!

Autor:

Sport

13.05.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubav Novaka Đokovića (31) prema Hrvatskoj i njenim sportistima potvrđena je još jednom, na razočaranje svih srpskih navijača.

Novak Đoković

Naime, najbolji teniser sveta, koji je sinoć protiv Grka Stefanosa Cicipasa (20) igrao finale prestižnog mastersa u Madridu, a čiji rezultat nije bio poznat do zaključenja ovog broja, u centru je pažnje medija u španskoj prestonici. Kralj belog sporta dao je intervju hrvatskoj novinarki Fani Stipković u kojem je potvrdio da mu "šahovničari" leže u srcu.

Noletovi deda i baba po majci su iz Vinkovaca

Ljubav Novaka Đokovića (31) prema Hrvatskoj i njenim sportistima potvrđena je još jednom, na razočaranje svih srpskih navijača. Naime, najbolji teniser sveta, koji je sinoć protiv Grka Stefanosa Cicipasa (20) igrao finale prestižnog mastersa u Madridu, a čiji rezultat nije bio poznat do zaključenja ovog broja, u centru je pažnje medija u španskoj prestonici. Kralj belog sporta dao je intervju hrvatskoj novinarki Fani Stipković u kojem je potvrdio da mu "šahovničari" leže u srcu.

- Na sve nas iz regiona gledam manje-više isto i zato se trudim uvek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane sveže, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama. Moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čoveka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj, i to nastojim da predstavim kroz svoja dela. Bio sam u određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo, to svesno radim. Znam da svojim uticajem, statusom i imenom mogu da doprinesem pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto, osećam da su Hrvati moji! Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor - dolio je Đoković so na ranu Srbima kojima su bližnji ili domovi stradali od komšijske ruke.

Đoković: U Srbiji sam bio jako osuđivan što sam podržavao "vatrene"

Novakova veza sa Hrvatskom nije slučajna, budući da su mu deda i baba po majci Zdenko i Elizabeta rodom iz Vinkovaca, s tim da su se u Beograd preselili sredinom prošlog veka. Srpski as je blizak prijatelj sa vedetama "kockastih" Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem, Ivanom Perišićem i Mateom Kovačićem, kojima je svesrdno pružao podršku tokom Mundijala u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dera

13.05.2019 08:46

Nole može znatno da doprinese pomirenju Srba i Hrvata.