BRAVO, NOLE: Đoković savršenom partijom održao čas tenisa Cicipasu i osvojio Masters u Madridu!

Autor:

Sport

12.05.2019

16:30 >> 19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković osvojio je novu Masters titulu! Savladao je Stefanosa Cicipasa u velikom finalu Madrida sa 2:0 (6:3, 6:4) i na taj način stigao do 33. trofeja iz Masters kategorije. Tok meča mogli ste uživo da pratite u tekstualnom prenosu na našem portalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković je po treći put u karijeri osvojio Masters u Madridu

Savršena partija od početka do kraja, u kojoj Cicipas nije imao ni promil šanse da napravi eventualni preokret. Ušao je Nole u ovo finale sa odličnim planom, znao je da će Cicipas biti znatno nervozniji, što je bilo i očekivano s obzirom na njegovo neiskustvo i činjenicu da ima nepunu 21 godinu. 

Đoković je oduzeo servis protivniku već u uvodnom gemu i tu prednost mirno čuvao do kraja seta koji je dobio sa 6:3. Cicipas nije imao nijednu brejk loptu, te nije bilo razloga za nervozu kod navijača srpskog tenisera. Odlično su Novaka služili svi udarci, pogađao je vinere iz svih pozicija i tako prvi deo igre rešio u svoju korist nakon 41 minuta igre. 


Drugi set bio je nešto neizvesniji, ali je ponovo presudio jedan brejk. Cicipas je zaigrao agresivnije, počeo češće da izlazi na mrežu i skraćuje poene. Upravo to donelo mu je nekoliko laganih poena, sve do Novak nije pronašao pravi recept za takvu igru protivnika. Prelomni detalj dogodio se u devetom gemu, kada je Nole osvojio nekoliko neverovatnih poena, uključujući i onaj u kojem je napravio direktan viner nakon smeča Cicipasa. 

Svetski broj jedan iskoristio je četvrtu meč loptu na svoj servis i tako stigao do treće titule na Mastersu u Madridu, a ukupno 33. iz kategorije 1000. Đoković je takođe jedini teniser u istoriji ovog sporta koji je objedinio sve titule iz Masters kategorije. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

KRAJ! NOLE JE ŠAMPION MASTERSA U MADRIDU!

TOK MEČA:

6:4 -
Đoković je stigao do dve vezane meč lopte, međutim Cicipas je uspeo da se izvuče iz neugodne pozicije i odbrani obe meč lopte. Najteži gem na servis Novaka usledio je baš u trenutku kada meč treba da se završi. I treću meč loptu Nole je propustio nakon što je forhend paralelu poslao u aut. Besprekornim poenom dobio je i četvrtu priliku da osvoji pehar, a to nije propustio. Vinerom iz forhenda osvojio je poen i tako po treći put u karijeri postao šampion Madrida!

5:4 - Ide brejk! Nole u ključnom trenutku oduzima servis grčkom teniseru i stiže na samo gem od titule u Madridu. Odlučujući poen odigrao se na 15:30 kada je Nole vratio jednu neverovatno tešku loptu u polje, a nakon toga osvojio direktan poen iz bekhenda nakon smeča Cicipasa. Savršena partija Đokovića mora biti krunisana pobedom u narednom gemu!

4:4 - Najlakši i najbrži gem u meču. Novak Đoković odigrao je savršen gem u kojem nije izgubio nijedan poen i ekspresno je izjednačio u gemovima. Đoković je osvojio čak 81% poena kada ubaci prvi servis, 26 od 32 i to je jedan od razloga zašto mladi Grk još uvek nije imao brejk loptu. 

3:4 - Cicipas je osvojio prva dva poena, a potom je neiznuđenim greškama dopustio Novaku da se vrati u gem sa dva vezana poena. Međutim, po reakciji nakon tih izgubljenih poena videlo se da je Grk povećao nivo tenisa. Sigurnom igrom u nastavku gema uspeo je ponovo, po četvrti put u ovom setu, da stigne do minimalne prednosti.

3:3 - Sjajno je započeo Nole ovaj gem. Veoma lako stigao je do 40:0, međutim onda su nastali mali problemi. Cicipas je promenio taktiku i izlascima na mrežu pokušao da skrati poene, što mu generalno dobro ide tokom čitavog susreta. Osvojio je prvo poen nakon smeča, a potom i u jednoj razmeni na mreži. Međutim, Nole je sjajnim servisom na "T-liniju" uspeo da osvoji poen i izjednači rezultat u drugom setu. 

 

 

2:3 - Odlično je Cicipas započeo ovaj gem. Ekspresno je stigao do 40:0 i činilo se da će to biti rutinski osvojen gem, po prvi put u ovom meču. Međutim, usledio je sjajan drop-šot Novaka iz kojeg je osvojio direktan poen, pa potom je i smanjio na 40:30. Na kraju je Grk uspeo da osvoji gem, pa tako i dalje nema brejkova u drugom setu. 

2:2 - Brz gem osvojio je Nole i ponovo prebacio pritisak na grčkog tenisera. Ne uspeva Cicipas na protivnički servis dobro riternom da otvori poen, što je i glavni razlog toga što još uvek nije imao nijednu brejk loptu. 

1:2 - Veliku priliku u ovom gemu propustio je Novak. Imao je dve vezane brejk lopte, međutim napravio je retke greške i tako dopustio Grku da se vrati u gem. Bila je ovo velika prilika da se prelomi meč. Pitanje je trenutka kada će se to dogoditi, ukoliko se Cicipas "ne razmaše" i počne da pogađa iz svih pozicija.

1:1 - Ovo je jedan od dana kada Đokoviću sve ide od ruke. Tranzicija iz odbrane u napad funkcioniše besprekorno i za sada nema nikakvih problema na servis Srbina. Od velike je važnosti da u ovim trenucima Novak rutinski i bez trošenja prevelike energije osvaja svoje servis gemove. 

0:1 - Cicipas je zaigrao agresivnije u uvodnom gemu drugog seta i sa nekoliko snažnih udaraca uspeo da stigne do početne prednosti. Pitanje je da li će i u nastavku meča uspevati da pogađa ovakve udarce, pošto je igra Novaka na vrhunskom nivou.

 

KRAJ PRVOG SETA!

6:3 - Odličan posao napravio je Nole u prvom setu. Nije dozvolio nijednu brejk priliku Cicipasu tokom celog seta, a o njegovoj igri nepotrebno je trošiti reči. Jednostavno "crta" po terenu i pogađa vinere iz svih mogućih pozicija. Daleko od toga da Cicipas igra loš tenis, ali neće imati šansu dok god Đoković bude igrao na ovakvom nivou. Prvi set trajao je 41 minut.

5:3 - Nije dozvolio Cicipas Novaku da u ovom gemu okonča posao u prvom setu. Međutim, Novak zaista briljira na ovom meču i igra najbolji tenis na ovom turniru, baš kada je i najpotrebnije. Bio je blizu Đoković novog brejka, ali će srpski igrač morati da završi posao u narednom servis gemu. 

5:2 - Novak održava prednost brejka koji je stekao na početku susreta. Ono što je jako bitno jeste da Nole tera Cicipasa na mnogo trčanja u svakom poenu i tako ga dodatno umara, što je i te kako primetno u ovim trenucima. Bez većih problema Đoković je osvojio i ovaj gem, sa novim vinerom, i tako stigao na korak od osvaja prvog seta. 

4:2 - Gledamo izuzetan tenis u ovim trenucima. Obojica igrača igraju u odličnom ritmu. Cicipas je osvojio poen na identičan način kao što je to u prethodnom gemu učinio Novak, iz špage na mreži. Za sada nijedan teniser nije uspeo da osvoji gem bez poteškoća na svoj servis, što ukazuje na to da ćemo gledati odlično finale.

4:1 - Izuzetan gem u kojem je viđeno nekoliko vrhunskih poena. Cicipas se oslobodio i počeo da igra agresivnije, a za sada Nole uspeva da neutrališe prezicne udarce grčkog tenisera. Ponovo je Cicipas imao polupriliku na 30:30, ali navikli smo da je Nole najbolji u ključnim poenima. "Šlag na tortu" bio je poslednji poen, u kojem ne Đoković u svom prepoznatljivom stilu, iz špage, uspeo da osvoji poen na mreži.

3:1 - Cicipas je uspeo da stigne do prvog gema, ali ponovo uz dosta muke. Imao je Nole 15:30 nakon što je pogodio neverovatnu bekhend dijagonalu iz riterna, međutim Grk se ovoga puta pod pritiskom dobro snašao. Ključni poen, verovatno i najlepši u meču odigran je na 30:30, kada je Cicipas stigao drop-šot Đokovića i nekako uspeo da je prebaci u protivničko polje. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas

3:0 - Sa dobrim planom igre srpski teniser ušao je u ovo finale, svakako ima neuporedivo više iskustva od protivnika u ovakvim mečevima. Video je da je Cicipas poprilično nervozan i tera ga na neiznuđene greške tako što mu samo prebacuje lopticu u polje, češće na forhend. Za sada miran i siguran početak Đokovića!

2:0 - Odmah brejk za prvog tenisera sveta! Fantastično započinje veliko finale Nole, dok se nervoza na samom startu uvukla u mladog grčkog tenisera. Napravio je nekoliko neiznuđenih grešaka na početku meča, dozvolio Đokoviću da stigne do dve vezane brejk lopte - prvu je spasio, dok je u drugoj izbacio lopticu u aut.  

1:0 - Novak je uspeo da osvoji uvodni servis gem, iako je bilo malih problema na startu. Grk je došao do 30:30, međutim Nole je bio koncentrisan i nije dozvolio protivniku da stigne do brejk lopte. Dobar start za srpskog tenisera, koji juri treći pehar na Mastersu u Madridu!

UOČI MEČA:

Đoković je u 2019. godini slavio u 82% odigranih susreta, što je za jedan procenat manje u odnosu na njegov učinak tokom cele karijere. Ukupno je osvojio 32 Masters titule u karijeri, a dva pehara je upravo podigao u Madridu. Ove sezone na tri odigrana Mastersa nije uspeo da prođe dalje od četvrtfinala. Taj plasman ostvario je u Monte Karlu. U Majamiju je ispao u osmini finala, dok je na Indijan Velsu poražen već u trećem kolu.


Novak Đoković stigao je do finala bez izgubljenog seta. Prvo je savladao bez većih problema Tejlora Frica, potom Žeremija Šardija. U četvrtfinalu nije ni izašao na teren, pošto mu je Marin Čilić predao meč bez borbe. Najveći test Nole je imao u polufinalu, u kojem je u dva teška seta i taj-brejka, savladao Austrijanca Dominika Tima, koji je prethodno izbacio Rodžera Federera. 

Stefanos Cicipas odigrao je za sada sjajan turnir. Prvi protivnik bio mu je Adrijen Manarino, kojeg je savladao sa 2:0, potom je pobedio Fernanda Verdaska. U četvrtfinalu prvi pravi ispit u vidu Aleksandera Zvereva i pobeda u tri seta, a onda je u polufinalu uspeo da pobedi i "kralja šljake" Rafaela Nadala i tako napravi veliko iznenađenje. Grk je savladao Rafu u tri seta nakon dva i po sata borbe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading