NADAL: Nisam bio sposoban

Autor:

Sport

12.05.2019

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Rafael Nadal nastavlja crnu seriju poraza na sezoni šljake. Ovog puta zaustavljen je u polufinalu Madrida od Stefanosa Cicipasa, ali što je alarmantnije po drugog igrača sveta još nema nijednu titulju na najsporijoj podlozi.

RepublikaFoto: Ap photo
Rafael Nadal

- Bilo je stvari koje sam dobro odradio, ali i onih koje nisam. Moram priznati da su se uslovi za igru znatno razlikovali nego nekoliko sati ranije kada sam izašao na trening. Znao sam kakav je Cicipas i kako igra. Znao sam šta moram da uradim, ali očigledno nisam bio sposoban za to. Nisam uspeo da sprovedem ono što sam želeo. Šta ovaj poraz znači? Samo to da neću igrati sutra. Tenis se sastoji od pobeda i poraza. Ove godine, za razliku od ranijih, još nisam slavio titulu na šljaci i to moram da prihvatim. Ali prihvatiti nešto ne znači i ne menjati - rekao je Nadal.

Do sada najlošija godina kada su u pitanju turniri na šljaci za Nadala je bila 2015. kada je osvojio samo turnir u Buenos Ajresu, ali ove sezone još nema titulu na omiljenoj podlozi. Ostali su mu još Rim i Rolan Garos.

- Pobeđivao samo i u Monte Karlu, Barseloni, Rimu, ovde, u Parizu. Mnogo je lepih i nezaboravnih uspomena. Ali ovo je trenutna realnost. Imam ipak još dva turnira i videćemo šta će se dogoditi.


Bilo mu je postavljeno pitanje da li će narednih godina, kako biva stariji, gledati da redukuje turnire na šljaci.

- Prošle sezone sam igrao devet turnira, ove samo tri. Nije mnogo, ali nemam neki plan. Igram kada želim i gde želim da igram. To je sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading