Đoković posle velike borbe savladao Tima i izborio plasman u veliko finale Madrida!

Autor:

Sport

11.05.2019

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković savladao je Dominika Tima sa 2:0 (7:6, 7:6) u polufinalu Mastersa u Madridu. Na taj način najbolji teniser sveta izborio je plasman u veliko finale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković uz dosta muke savladao je Dominika Tima

Velika borba viđena je u prvom setu, koji je trajao nešto više od sat vremena. Srpski teniser prvi je poklekao na svoj servis i dopustio je Timu da napravi brejk i povede sa 3:1 u gemovima, međutim vrlo brzo je najbolji teniser sveta vratio stvari na svoje mesto. 

Već u narednom Timovom gemu, Nole mu je oduzeo servis i tako potpuno otvorio prvi set. Do kraja prvog dela igre obojica igrača bila su dominatna na svoj servis, a jedini izuzetak bio je u devetom gemu, kada je Nole dopustio protivniku 15:40. Bez većih problema spasio je obe brejk lopte i meč je dva gema kasnije otišao u taj-brejk. 

Đoković je odmah napravio tri mini brejka i poveo sa 5:1, a u narednim poenima je potvrdio dominaciju i pomenuti deo igre dobio sa 7:2. Posle tačno 68 minuta igre Nole je poveo sa 1:0 u setovima. 

Na početku drugog seta nije bilo brejk prilika, sve do Novakovog trećeg servis gema, kada mu je Austrijanac oduzeo servis. Slična situacija kao i u prvom delu igru, samo što je ovoga puta Đoković već u narednom gemu vratio egal oduzevši protivniku servis gem.

Priliku da završi meč Nole je imao na 6:5 kada je servirao, međutim odigrao je jedan od najlošijih gemova na turniru i tako je meč ponovo otišao u taj brejk. 

Ovoga puta viđena je nešto veća borba, međutim Nole je igrao kvalitetnije u ključnim poenima i dobio je taj-brejk rezultatom 7:4.

Na taj način Novak se plasirao u finale, u kojem će u nedelju igrati protiv pobednika duela između Stefanosa Cicipasa i Rafaela Nadala. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mišo

11.05.2019 19:57

Bravo Nole! Ne puštaj ih ni jedan set.