Potresna ispovest Đokovićevog kuma: Posle razlaza sa Novakom samo Božjom voljom sam izbegao smrt!

Autor:

Sport

02.05.2019

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kum Novaka Đokovića Miljan Amanović preživeo je pravi pakao nakon što je u maju 2017. godine odlučio da se povuče iz tima koji je sezonama dominirao svetskim tenisom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Do prekida saradnje došlo je jer je Amanović uvideo da se Novak zasitio svega. Ipak, od kraja prošle godine njih dvojica ponovo sarađuju.

- Kad smo u maju 2017. prekinuli, lično sam mislio da se više nikada neću vratiti u tenis. Jednostavno sam i fizički i mentalno bio istrošen. Ta moja ideja da se ne vraćam, samo je dobijala na potvrdi. Te 2017, posle prekida, nisam ni razmišljao o nastavku u tenisu. Naravno da ne mogu da kažem da nisam razmišljao o Novaku, jer smo prijatelji i kumovi - počeo je Amanović ispovest za Sportski žurnal.

Ne računajući maestralni povratak Đokovića od polovine prošle sezone, Amanović je bio svedok Novakovog najboljeg perioda u karijeri (2011 - 2016), ali kada se vrati unazad ne može da prenebregne činjenicu da je uspeh crpeo dosta energije.

"Posle rastanka bio sam fizički i mentalno istrošen"

- Sve me je to trošilo, ali takav je moj karakter, nije u pitanju ničija krivica. Mnogo sam se emotivno trošio i kad smo prestali u maju 2017, tek posle dva tri meseca počeo sam da se odmaram. Mentalno sam se osećao fenomenalno - rekao je Amanović pa nastavio:

- Nisam imao nikakve simptome a preživeo sam težak infarkt. četiri puta sam reanimiran. Sad mogu da kažem da je to bila Božija volja u pravom smislu reči, jer da tog dana samo jedna karika u lancu događaja nije bila na svom mestu, verovatno bih napustio ovozemaljski živo - poručio je on.

Amanović je objasnio koliko je teško biti deo uspešnog tima.

- Mnogo sam brinuo zbog njega, kako se oporavlja, zbog svakog treninga, zbog eventualnih grešaka, loših rezultata. Primao sam neke stvari lično, iste te stvari su me lično pogađale čak i kada nisam bio deo njih. Posebno kada je krenuo problem sa laktom - naveo je Amanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading