Vavrinka žestoko napao Novaka!

Autor:

Sport

01.05.2019

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Sten Vavrinka indirektno je napao najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića zbog mlake reakcije Saveta igrača ATP na presudu koju je dobio Amerikanac Džastin Gimlestob nakon incidenta.

RepublikaFoto: TANJUG/M.BAKER
Novak Đoković i Sten Vavrinka

Nekadašnji američki teniser i grend slem šampion osuđen je uslovno na tri godine uz 60 dana dobrotvornog rada zbog napada na svog prijatelja. Utvrđeno je da je Gimelstob više od 50 puta udario Rendala Keplana koji je bio u društvu trudne supruge i ćerke, a supruga je dve nedelje kasnije doživela i spontani pobačaj uzokovan stresom zbog čitavog događaja.

Većina profesionalnih tenisera je očekivala mnogo veću kaznu, ali ona je izostala.

Vavrina je putem društvenih mreža prozvao sve koji su članovi Saveta igrača ATP-a rekavši da bi trebalo da se oglase ovim povodom.

- Igrači moraju da se javno oglase. Džastin Gimelstob je osuđen za nasilje. Nemoguće je da iko prihvati ovakav način ponašanja ili ga, još gore, podrži. U bilo kom drugom biznisu ili sportu ne bismo uopšte ni pričali o ovome - naveo je Vavrinka pa nastavio:

- Savet tenisera ATP mora da uradi nešto povodom ovoga i konačno da okonča priču oko ovog sramotnog razdoblja našeg sjajog sporta - zaključio je Vavrinka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading