Srbin sudi na Mundobasketu

Autor:

Sport

30.04.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kini će se od 31. avgusta do 15. septembra održati Svetsko prvenstvo za košarkaše, na kojem će učestvovati i reprezentacija Srbije. Osim naših košarkaša na Mundobasketu Srbija će imati i jednog arbitra - Aleksandra Glišića.

RepublikaFoto: starsport
Aleksandar Glišič

Iskusni sudija, koji se na listi internacionalaca nalazi od 2007. godine, sudiće mečeve na šampionatu, na kojem će prvi put nastupati 32 selekcije, prenosi "Sportski žurnal".

Glišić, rođen 1973. u Beogradu, sudio je i mečeve kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

On će biti treći srpski sudija koji će suditi duele na Svetskom prvenstvu u košarci od raspada bivše Jugoslavije. Pre njega učesnici najveće svetske košarkaške smotre bili su Ilija Belošević i Milivoje Jovčić.

Glišić je sudio i Evropsko prvenstvo 2017. godine, zajedno sa Sašom Maričićem, a od 3. do 5. maja biće učesnik Fajnal-fora FIBA Lige šampiona u Antverpenu, treći put u karijeri.

Srpski arbitar će u Kinu otputovati desetak dana pre Mundobasketa, gde će od 24. do 28. avgusta u Pekingu biti održan kamp za sudije. Sa ostalim arbitrima proći će obuku za šampionat, gde će biti podvrgnut i testiranjima fizičke spreme i teorijskog poznavanja pravila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading