Promenio mi se život posle Monte Karla: Ko stoji iza Lajovićevog uspeha?

Autor:

Sport

25.04.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović trenutno je na kraćem odmoru u Beogradu uoči nastavka sezone na šljaci. Lajović je u Monte Karlu odigrao svoj najbolji turnir do sada, stigavši do finala mastersa u kom je poražen od Italijana Fabija Fonjinija. 24. teniser sveta je govorio o uspehu karijere i ko je pored njega zaslužan za podvig u Monte Karlu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Lajović je posle plasmana u finale ostvario veliki skok na ATP listi, sa 48. na 24. mesto i to će mu biti veliki podstrek u nastavku sezone, pošto mu je cilj da što pre uđe među 20 najboljih na svetu.

Lajović je gostujući na TV prva rekao da je plasman u finale Mastersa u Monte Karlu velika stvar za njegovu karijeru.

- To je moj najveći uspeh. Nisam očekivao da ću igrati finale mastersa, pogotovo što sam došao bolestan na turnir, pod antibioticima. Igrao sam meč po meč, fizički sam se dobro osećao, tako da je taj period krize prošao. Nikad pre nisam prošao u finale ATP turnira. I to mi se dogodilo na masters takmičenju, ne može bolje- izjavio je srpski teniser.

Pričao je o o utiscima o samom finalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Imali smo onaj protokol pre meča koji moraš da pratiš, pazio sam samo da tu ne pogrešim, da ne stanem na pravo mesto. Nisam osećao preveliku tremu jer sam igrao mečeve i pre toga na tom terenu. Finale mnogo više ljudi prati, možda sam malo osećao taj pritisak tokom meča i možda je to napravilo razliku u tim odlučujućim poenima, ali sve u svemu, jako je dobar osećaj, mogao bih lako da se naviknem na sve to- rekao je Lajović.

Dušan je rekao i da se isplatio naporan rad sa timom koji predvodi trener Hoze Perlas.

- Tenis je čudan sport, svi kažu da jedna nedelja može da ti promeni i karijeru i život. I ja sam to govorio, sad se to desilo. Dobro je, radim na sebi, uložio sam u novi tim. Ovo je treća godina sa njima, ali smo menjali neke stvari i treba vremena da sve to počne da funkcioniše. Oni veruju u mene, ja verujem u njih i dobro je kada se to i na mečevima ostvario- dodao je Lajović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading