Šta posle Đokovića, Nadala i Federera?

Autor:

Sport

25.04.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Džon Mekinro kaže da bi interesovanje za tenis moglo da opadne nakon što se povuku Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

- Da, postoji taj rizik jer smo u poslednjih deset godina videli verovatno najveće tenisere u istoriji. Federer je najbolji kojeg sam ikada video, Nadal je senzacionalni šampion sa neponovljivom kombinacijom fizičke spreme i tehnike, a Đoković je mašina. Zato sam ja fokusiran na sledeću generaciju kako bismo ih približili nivou tih ogromnih šampiona- rekao je Mekinro.

- Odrastao sam diveći se Rodu Lejveru, igrao sam sa Bjernom Borgom... Živeo samo u zlato doba tenisa i zato ću da uradim sve što je u mojoj moći da promovišem igru kako bi ona zadržala veliko interesovanje publike- rekao je Mekinro.

Kako bi to učinio, sedmostrukom Gren slem prvaku jasno je šta bi sledeći koraci trebalo da budu.

- U kampanji sam da se mečevi dodatno skrate, zato smatram da je dobro imati taj brejkove u petom setu, ali mi nije jasno šta čekaju na Rolan Garosu sa tim potezom, pogotovo što na šljaci meč može da se otegne satima- rekao je Mekinro.

Na kraju je Mekinro rekao da je tenis brži nego ikada ranije i da je fizička sprema važnija nego u njegovo vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading