Nadal za Srpski telegraf: SMORIO SAM SE BEZ NOLETA U NJUJORKU!

Autor:

Sport

29.08.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Žao mi je što neće igrati na US openu, najvažnije je da se oporavi od povrede. Želim mu sve najbolje", rekao je Rafael Nadal novinarki Srpskog telegrafa, komentarišući odsustvo Novaka Đokovića sa poslednjeg grend slema u sezoni.

Nadal: Žao mi je zbog Noleta, želim mu da se što pre oporavi

Svima u Njujorku upada u oko činjenica da nedostaje srpski as Novak Đoković. Najviše to oseća njegov ljuti rival Rafael Nadal, koji je u ekskluzivnoj ispovesti za Srpski telegraf istakao da mu je izuzetno krivo što neće biti u prilici da još jednom odmeri snage sa Noletom na US openu.

Španski as je u razgovoru jedan na jedan sa našim izveštačem u Njujorku istakao da je najbitnije u ovom momentu za Đokovića da se što bolje oporavi od povrede lakta.

50 mečeva odigrali Nadal i Đoković

26 pobeda ima Nole

24 trijumfa zabeležio Španac

PORODICA LEK

- Za stanje u kom se Đoković nalazi nemam komentar, samo mi je jako žao zbog njega i zbog povreda koje su ga zadesile. On je moj prijatelj i obožavam da se nadmećem s njim. Fali mi ovde u Njujorku. Zaista tužna situacija. Sada mora da se odmori i fizički i psihički, da se fokusira na oporavak, koji mu je preko potreban nakon niza godina u kojima je pravio neverovatne uspehe. Treba da razmisli šta je trenutno najbolje za njega. Jako je važno da ostane pozitivan, da razmišlja pozitivno i da uživa u porodici. Ja mu želim upravo to - srdačno će Rafa na prvu loptu.

Tri puta su Nole i Nadal igrali finale turnira u Njujorku, Španac ima dva trijumfa, a mnogi se sećaju neverovatnih poena tokom tih finala koja su umela izuzetno dugo da traju. Nekima je dužina mečeva zasmetala, ali, prema rečima Španca, to je posebna slast kada se igra protiv Đokovića.

NOLE POSEBAN

- Fanovi moraju biti svesni da mečeve poput mojih i Novakovih na US openu ne trpe skraćivanje poena jer to onda nije kvalitetan meč. Tri finala sa Novakom koja ste gledali a koja su trajala dugo su nivo u tenisu koji u skorije vreme nije viđen. Mislim da su takvi mečevi posebna poslastica i da se dugo prepričavaju kako među teniserima, tako i među ljubiteljima tenisa - objašnjava Nadal.

Bez Novaka na turniru očigledni favoriti za titulu su Nadal i Rodžer Federer.

- Uvek je onaj koji se najbolje pokaže na terenu zapravo najbolji igrač. Rodžer i ja se trudimo i treniramo i igramo sa strašću, a samim tim, igramo dobro. Ali da ne pričam unapred, hajde da vidimo kako će to da bude ove godine - zaključio je uz osmeh Nadal, koji večeras igra protiv našeg Dušana Lajovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading