Đoković već mislima u Parizu: Problem će mi praviti jedan momak...

Autor:

Sport

15.04.2019

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser govorio je o očekivanjima pred početak sezone na šljaci i turnira u Monte Karlu. Novak Đoković svrstava Rodžera Federera među favorite na Rolan Garosu, ali ističe Rafaela Nadala kao ubedljivo najvećeg kandidata za tu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta

Novaka su upitali da li je Federer jedan od favorita za osvajanje Rolan Garosa.

- Mislim da jeste. Naravno, veći je favorit na ostalim Gren slemovima... Ima veće šanse da osvoji ostale slemove nego Rolan Garos, ali je i RG osvojio u prošlosti. Prošle godine, naravno, nije igrao, ali je teško proceniti njegov nivo jer je on uvek na vrhunski. Osim te jedne godine, kada je promenio reket, pao na sedmo, osmo mesto i onda i kada se povredio na šest meseci, pa pao na 15. mesto... Tada sam jedino video da igra za 10, 20 odsto slabije nego što uobičajeno igra- rekao je Đoković.

Federer nije igrao na šljaci još od Rima 2016. godine, a većina teniskih analitičara ne zna šta da očekuje od Švajcarca posle povratka na najsporiju podlogu.

Pred drugi Slem sezone Rolan Garos odigraće se tri Mastersa na šljaci (Monte Karlo, Madrid i Rim). Novak je priznao da bi bilo idealno kada bi osvojio barem jedan od ta tri turnira.

RepublikaFoto: Starsport

- Da i ne... Naravno da bi bilo bolje doći na Rolan Garos sa pobedom na nekom od ta tri turnira, ali u isto vreme prethodnih sezona sam imao neka odlična izdanja na RG iako nisam osvajao prethodne Masterse. Uspeh ili neuspeh na Mastersima nužno ne znači da će uticati na moju psihu pred Rolan Garos, ali bi sigurno imao veću dozu samopouzdanja kada bih osvojio jedan od tih turnira pred dolazak u Pariz- priznao je najbolji teniser sveta.

Novakov glavni cilj je jasan – Rolan Garos. On želi da po drugi put u karijeri bude vlasnik sva četiri Gren slema u isto vreme, a nije tajna šta će mu biti najveća prepreka u Parizu.

- Osim što je tu onaj jedan momak, naravno, sve je otvoreno... Mislim da je Rafa očigledan favorit na bilo kom turniru na šljaci i to se jednostavno ne menja. I dalje je tu. Naravno, zavisi i od toga kako se oseća. Video sam ga da se sprema i izgleda mi kao da je okej. Ako je fizički spreman on je definitivno broj 1 na ovoj podlozi, bez sumnje. A onda, posle njega, sve je otvoreno- rekao je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading