Toni Nadal otkrio: Rodžer ili Novak? Evo ko je Rafi teži rival

Autor:

Sport

09.04.2019

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv koga je teže Novaka Đokovića ili Rodžera Federera? Bivši trener Rafe Nadala, Toni da je više nego zanimljiv odogovor na to pitanje

Toni i Rafa Nadal

- Najkomplikovaniji rival bio je Đoković, barem po mom mišljenju. Oduvek sam osećao da je Đokovića, ukoliko igra dobro, teže pobediti nego Federera. Novak je radio sve kako treba, i napadao je i branio se na vrhunskom nivou, bio je uvek vrlo takmičarski nastrojen i ja sam želeo maksimum od Rafaela - rekao je Toni.

Rafin stric je objasnio kako su izgledali mečevi protiv Rodžera.

- Jako dugo je Federerova igra bila komforna za Rafaela, ali onda je Federer promenio taktiku – postao je još agresivniji, učinio je poene bržim i nije dozvoljavao Rafi da igra tenis. Rafaelu je potrebno vreme da bi osvajao poene, a Federer je prešao na vrlo visok ritam prihvatajući da će u tom procesu praviti i greške. Ipak, pravio je manje neiznuđenih grešaka i mečevi su zavisili od njega - zaključio je Toni.

U međusobnim duelima Rafa gubi od Đokovića 28:25 i potpuno je jasno zašto njegov bivši trener toliko ceni mečeve sa Novakom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading