Kecmanović otkrio mračnu stranu tenisa: Potcenili su me jer sam iz Srbije, hteo sam da odustanem...

Autor: informer.rs

Sport

02.04.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada nada srpskog tenisa, Miomir Kecmanović otkrio je jednu veliku istinu profesionalnog tenisa, a to je da su sportisti koji dolaze iz Srbije potcenjeni jer dolaze iz "male" zemlje što je i sam osetio na svojoj koži.

Miomir Kecmanović

Ulaskom u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, Miomir Kecmanović je dokazao da je pred njim blistava budućnost, ali čeka ga dug put. Mnogo puta su srpski sportisti uz pomoć čuvenog inata uspevali da dođu do uspeha protiv mnogo superiornijih i jačih zemalja. To je osetio i sam mladi Kecmanović.

- Da, tako je to za sve koji su iz malih država. Nije tu stvar da me neko ne voli jer sam iz određene države. U pitanju je čist biznis i gleda se samo koliko im se isplatiš. Najveća takmičenja se igraju u najbogatijim gradovima. Ako dolaziš iz male zemlje, čak i ako ostvaruješ vrhunske rezultate, nisi podoban za velika tržišta. Ljudima koji rukovode svetskim tenisom posao prave igrači iz ekonomski moćnih zemalja. Zato su oni u centru pažnje, na njima je fokus, od termina za trening do samog meča. Sve je komercijalizovano - rekao je Kecmanović za "Informer".

Iz tog razloga, Kecmanović je nekoliko puta dolazio u situaciju da se zapita da li je tenis pravi sport za njega.

- Baviti se sportom veoma je naporno, stresno i iziskuje veliku žrtvu. Mnogi kažu da smo mi teniseri savremeni gladijatori. Nekad mi dođe da dignem ruke, ali se brzo rešim takvih misli - istakao je Kecmanović.

Mladi teniser se posebno priseća nedavnog saveta Rodžera Federea.

- Nedavno mi je Rodžer Federer rekao:  "Uživaj u životu. Kada si mlad, uvek misliš da nešto treba da se desi preko noći, ali samo uživaj. Voleo bih da sam tvojih godina kako bih mogao da uradim sve ovo ponovo." Od tada mi ove rečenice konstantno prolaze kroz glavu - rekao je Kecmanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading