Novak otkrio najbolji savet koji je dobio, ali i koliko mu znače molitva i crkva!

Autor:

Sport

02.04.2019

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dao je intervju britanskom novinarju Džeju Šetiju. On je u razgovoru sa njim otkrio koji je najbolji savet koji je dobio, ali i da je veliki poštovalac vere i crkve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak se trenutno priprema za sezonu na šljaci, a otkrio je da svaki dan započinje na isti način, molitvom.

- Molim se svakog jutra. Prvo izrazim zahvalnost za zdravlje, na prilikama da nastavim svoju evoluciju kao multidimenzionalno biče u ovom životu. Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug - rekao je Novak.

Za njega je molitva dnevna obaveza koja mu pomaže da na najbolji način uskoči u novi dan.

- Morate to činiti na dnevnoj bazi, da li je to neka dvominutna vežba smirenja ili molitva. Ponekad zaista nemate mnogo vremena, ali važno je biti disciplinovan i nastaviti sa tom praksom - dodao je Đoković.

Šeti ga je upitao koji je najbolji savet koji je ikada dobio, a Nole je imao spreman odgovor.

- Biti otvorenog uma. Kada ste takvi, spremni ste da primate sve čime ste okruženi u ovom prelepom svetu. Mi smo blagosloveni što živimo u ovakvom svetu i što prolazimo proces evolucije. I kada dođete na prag saznanja ko ste, vi i dalje nastavljate da tragate za istinom. To vas donosi bliže izvoru odakle ste potekli i čini vas tako prisutnim smirtenim, ispunjenim radošću i zahvalnim što postojite, štio su tu svi oni koji vas okružuju i čine ispunjenim. To je suština života -  zaključio je Đoković.

Poznata je i inicijativa srpskog tenisera da pomogne Crkvi uspenja presvete Bogorodice u Nici.

Ona se nalazi na privatnom posedu zbog čega postoje pravni problemi oko vlasništva. Novak je krajem prošle godine obećao da će finansijski pomoći da se taj problem reši na pravi način, kako bi pravoslavna zajednica i dalje imala svoju crkvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading