(VIDEO) Bura u svetu tenisa: Cicipas isprozivao Federera, stigao munjevit odgovor!

Autor:

Sport

01.04.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi grčki teniser Stefanos Cicipas ponovo je pokrenuo pitanje favorizovanja igrača koji su godinama u vrhu svetskog tenisa. Cicipas je pobesneo u finalu dublova u Majamiju u kome je mlada nada tenisa igrala sa Veslijem Kolhofim protiv braće Brajan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stefanos Cicipas i Rodžer Federer

U jednom momentu Grk se besan obratio sudiji:

"Zašto ih privileguješ? Isto se radi i sa Rodžerom i ostalima."

Upitan kasnije šta je tačno mislio, Cicipas je odgovorio:

- Igrači koji ostvaruju dobre rezultate u kontinuitetu, koje vrlo poštuju u svetu tenisa, imaju privilegije kod sudija. Osećam da je to ponekad nefer. Federer će uvek biti moj omiljeni igrač, bez obzira na sve, i ne želim njega da uvlačim u ovu priču. Nije njegova krivica što ga sudije štite više nego što bi trebalo- rekao je Cicipas.

Ubrzo je stigao i odgovor Federera.

- Nekada imam utisak da sudije na manjim terenima kruto prate pravila. Ne popušta se nikome. Ali na glavnim terenima, sudije su iskusnije, već znaju kako se ponašaju teniseri koji su godinama u vrhu, znaju šta mogu da očekuju. Iz tog razloga, jer se vrlo dobro poznajemo, oni mogu da predvide ko će se kako ponašati i ko kada ima nameru da prekrši pravila. Ipak, ne vidim da postoji razlika u tretmanu, niti mislim da bi trebalo da postoji. Normalno mi je da i ja dobijem opomenu, kao što sam nedavno i dobio. Žao mi je zbog načina na koji se Stefanos oseća- odgovorio je Federer.

Tema o privilegovanju igrača iz vrha bila je aktuelna tokom Završnog mastersa u Londonu prošle godine, a izgleda da će ostati stalno aktuelna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading