ATP lista: Novak pobegao Nadalu, Kecmanovićev plasman karijere!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

01.04.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Ðoković povećao je prednost na najnovijoj ATP listi u odnosu na prvog pratioca Rafaela Nadala iz Španije, bez obzira na ranu eliminaciju na Mastersu u Majamiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uvećao prednost... Novak Đoković

Ðoković je u Majamiju ispao u osmini finala od Španca Roberta Bautista-Aguta, ali je zaradio novih 80 bodova jer je prošle godine na istom turniru ispao u drugom kolu.

Pošto je Nadal zbog povrede propustio Majami, Ðoković je sa većom razlikom dočekao 245. nedelju na vrhu ATP liste.


Treći je Nemac Aleksander Zverev, odmah iza je njega šampion u Majamiju Rodžer Federer iz Švajcarske, a potom slede Dominik Tim (Austrija), Kei Nišikori (Japan), Kevin Anderson (Južna Afrika)...

Od ostalih srpskih tenisera, Laslo Ðere je nazadovao za jednu poziciju i sada je 32. na svetu, isto kao i Dušan Lajović za četiri na 44, dok je Miomir Kecmanović na plasmanu karijere, 88. mestu, nakon što je skočio sedam koraka.

Izvan Top100 su Filip Krajinović (106), Nikola Milojević (180), Peđa Krstin (194), Viktor Troicki (243), kao i Janko Tipsarević (383) koji je napredovao za čak 70 pozicija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading