Federer došao do 101. titule!

Autor:

Sport

31.03.2019

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je šampion turnira u Majamiju. Švajcarac je drugi masters u sezoni osvojio četvrti put u karijeri pobedivši u finalu Amerikanca Džona Iznera sa 6:1, 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je rutinski došao do 28. titule na turnirima iz serije 1.000, a 101. ukupno.

Treba istaći i da je legendarnom Švajcarcu u mnogome pomogla i povreda levog stopala branioca titule.

Nije Izner bio na svom nivou ni na servisu, pa je već u prvom gemu izgubio servis. Odlično je igrao Federer od početka meča, diktirao je ritam, pa je uz dva nova brejka za samo 25 minuta osvojio prvi set.

U drugom je Amerikanac pružio nešto veći otpor. Popravio je servis, sigurnije je udarao lopticu, pa je imao aktivan rezultat. Ipak, Izner je posle 4:3 tražio medicinski tajm zbog povrede levog stopala. Već u narednom gemu bilo je jasno da je meč završen, pošto prošlogodišnji šampion nije mogao da se kreće kako treba.

Federer će od ponedeljka biti četvrti teniser sveta, dok će Izner pasti na 10.

Inače, Švajcarac je postao prvi teniser koji je ove sezone osvojio dve titule, pošto je na prethodnih 19 turnira trijumfovalo 19 različitih igrača.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading