NEKA SE SPREMI RODŽER: Filip iz ambisa do pobede nad Vavrinkom!

Autor:

Sport

23.03.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović savladao je u drugom kolu Mastersa u Majamiju Stanislasa Vavrinku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

Filip je slavio posle velikog preokreta sa 2:1 (5:7, 6:2, 7:6). Meč je trajao 2 sata i 42 minuta, a ovo je bio prvi međusobni susret njih dvojice. Krajinović je odigrao veoma dobar meč i zasluženo se posle žestokog dvoboja sa Stenom plasirao u treće kolo.

Posle velike borbe prvi set je u svoju korist rešio Vavrinka. Švajcarac je prvi stigao do brejka i poveo sa 3:1. Filip se nije predavao, pa ubrzo pravi ribrejk i poravnava na 4:4. Kada se činilo da će se ući u taj-brejk, Krajinović potpuno pada. Servirao je pri rezultatu 6:5 za rivala i izgubio taj gem sa nulom, pa je Vavrinka poveo sa 1:0.

U drugom setu na terenu je postojao samo Filip.  U drugom gemu spasao je brejk loptu i od tog trenutka preuzeo je sve konce igre. Krajinović pravi dva brejka i osvaja drugi set sa 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sten Vavrinka

Vavrinka bolje započinje treći set. Kao i u prvom setu, Švajcarac u četvrtom gemu pravi brejk. Ipak, Filip u narednom gemu pravi ekspresni ribrejk i vraća se u meč. To je ujedno bio i poslednji brejk na meču. Srbin je bio bliži tome, ali je propustio tri brejk šanse, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Vavrinka je perfektno otvorio 13. gem. Poveo je sa 4:1, a zatim novim mini-brejkom stigao i do 5:2. Činilo se da je to kraj za Filipa, ali on nije mislio tako. Švajcarac je krenuo da greši, dok je Krajinović u tim trenucima bio perfektan. Srpski teniser osvaja PET poena u nizu i stiže do velike pobede i plasmana u treće kolo.

Krajinovića u trećoj rundi čeka bolji iz duela Albot Federer.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading