BRAVO DUCI Lajović nakon velikog preokreta savladao NIšikorija i plasirao se u 3. kolo mastersa u Majamiju!

Autor:

Sport

22.03.2019

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Keija Nišikorija sa 2:1 (2:6, 6:2, 6:3) u 2. kolu mastersa u Majamiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srpski teniser nije baš najbolje ušao u meč. Videlo se da ima problema na svoj servis, a u 6. gemu prvog seta dopustio je brejk trenutno šestom teniseru sveta bez osvojenog poena na svoj servis. To je bio ključni trenutak, a do kraja seta Japanac je ponovo oduzeo servis Lajoviću i posle 33 minuta došao do vođsta od 1:0

Ništa tada nije slutilo na fantastičan preokret koji će uslediti. Međutim, več na početku drugog dela igre Lajović je zaigrao agresivnije, stigao do tri vezane brejk lopte, da bi treću iskoristio. Nije se na tome zaustavio, već je oduzeo i naredni servis sjajnog Japanca i tako poravnao rezultat na 1:1, odgovorivši istom merom - osvojio je set sa 6:2. 


Činilo se da bi odlučujući set mogao da završi u taj-brejku, pošto nije bilo brejkova sve do sedmog gema. Tada je u izuzetno dugom gemu smireniji bio Duci i iskoristio prvu brejk loptu za vođstvo od 4:3. U narednom gemu potvrdio je brejk, a potom dobio priliku da meč završi već u narednom servis gemu Nišikorija. 

Lajović je iskoristio prvu meč loptu nakon jednog od najdužih poena na meču i ostvario veliki uspeh plasiravši se u treće kolo mastersa u Majamiju. U narednom kolu srpski igrač će odmeriti snage sa pobednikom meča između Nika Kirjosa i Aleksandera Bublika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading