Đoković svima zapušio usta: Ne dižite tenziju, nisam u svađi sa Nadalom i Federerom!

Autor:

Sport

21.03.2019

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih dana i nedelja svetski mediji su pisali da Novak pokvario odnose sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

"Glavni krivac" za to je odlazeći prvi čovek ATP Kris Kermod.

Đoković je bio protiv, mada nikad otvoreno, Britanca i "navijao" je za okončanje njegovog mandata krajem godine, dok su Nadal i Federer otvoreno podržavali Kermoda.

Rodžer i Rafa su u nekoliko navrata indirektno, ali i direktno prozvali Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Jabuka razdora"... Kris Kermod

Federer je nedavno izjavio da je razočaran što Novak nije pronašao vremena da sa njim porazgovara o odluci ATP Saveta kojeg je Đoković predsednik. Ipak, srpski teniser im je odgovorio šmekerski i stavio tačku na ovu temu.

- Nisam primetio da se išta promenilo, ni sa njihove ni sa moje strane. Nema potrebe da se stvaraju tenzije i podele između nas. Sasvim suprotno tome, imam dobar odnos sa njima. Oduvek imamo poštovanje jedan za drugog. Naravno, jesmo rivali i jeste teško biti prijatelj pod tim okolnostima - rekao je Novak.

Srpski teniser je pozvao Rafu i Rodžera sa de pridruže i diskusuju o odlukama Saveta igrača.

- Savet igrača je samo deo organizacije. Mi nismo deo upravnog odbora, ne donosimo odluke. Mi smo samo predstavnici igrača koji sarađuju. Federer i Nadal su ikone našeg sporta toliko puno godina i njihovo mišljenje je svima bitno. Ako oni žele da se uključe u sve ovo, zvanično ili nezvanično, ja mislim da to može da bude samo pozitivno.

Đoković je imao prilike da se susretne sa Rodžerom u Majamiju.

- Video sam Rodžera u sredu na otvaranju Centralnog terena. Porazgovarali smo na kratko, ali nije bilo vremena za razgovor o politici. Nadam se da ćemo u narednih par dana naći vremena za tako nešto.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading