NOVAK IGRA NA GROBLJU INDIJANACA

Autor:

Sport

21.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktno iz pustinje Novak Đoković (31) dolazi da igra na indijanskom groblju! Najbolji teniser sveta pokušaće da na turniru u Majamiju osvoji rekordnu sedmu titulu, odnosno 33. na mastersima, po čemu bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a za to će mu biti potreban podvig na nikad bizarnijem mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sprema se za novu titulu... Novak Đoković

Prestižni turnir od ove godine igra se na Hard rok stadionu, domu NFL tima Majami delfins, koji je 1985. počeo da se gradi na grobovima i ljudskim ostacima dva indijanska plemena koja su tu živela u razmaku od hiljadu godina, odnosno sve do početka 18. veka

Đoković u drugom kolu čeka boljeg iz duela Berdiha i Tomića

DECENIJE PROKLETSTVA

Koliko će biti čudno igrati na novom mestu, najbolje svedoči sujeverje koje se veže upravo za stadion otvoren pre više od tri decenije. Čim su prilikom izgradnje naišli na groblje sa ostacima ljudi i predmeta plemena Tekesta i Seminole, čelnici "delfinsa" su zahtevali da se svaki delić izvadi iz zemlje verujući da im može doneti zlo. I bili su u pravu. Tekesta prokletstvo kaže da Majami više nikada neće osvojiti NFL Superboul jer igraju na groblju. A poslednji put su finale igrali samo nekoliko meseci pre dogovorenog preseljenja na nov stadion. Od tada jesu ulazili više put u plej-of, ali tituli nisu bili ni blizu.

RepublikaFoto: instagram.com/tipsarevicjanko

Kiša kao znak sa neba

U Majamiju retko pada kiša, ali je zato ove godine napravila haos na mastersu koji gotovo da nije ni počeo. Mečevi prvog kola kod žena i muškaraca odloženi su za jedan dan, ali kako padavine nisu prestale, ceo raspored je doveden u pitanje. To su mnogi protumačili kao znak sa neba da turnir na Hard rok stadionu nije dobrodošao. Kada su Srbi u pitanju, na svoje mečeve su zbog kiše čekali Aleksandra Krunić, Olga Danilović i Janko Tipsarević.

TEŽAK PUT

Zato ne čudi da će Nole osim sa rivalima morati da se bori i sa višim silama, u koje neretko i sam veruje. Jer da nije tako, ne bi Đoković u poslednjih nekoliko godina angažovao gurua i reiki učitelja, redovno vežbao jogu, a posle pobeda slao energiju navijačima. Da li će se izboriti sa Tekesta prokletstvom, saznaće vrlo brzo. Srpski teniser u petak započinje nastup na mastersu u Majamiju, gde će mu rival u drugom kolu biti bolji iz susreta Čeha Tomaša Berdiha i Australijanca Bernarda Tomića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading