Novak naučio važnu lekciju pred Majami

Autor:

Sport

19.03.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznao je Novak Đoković da je u Indijan Velsu energiju trošio na stvari van terena, što je uticalo na njegovu igru i lošiji rezultat.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Kao predsednik udruženja Teniskih profesionalaca vodio je razgovore oko smene prvog čoveka ATP-a Krisa Kermonda. Isterao je svoje Novak, našao se potom na udaru Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a takmičenje je završio u trećem kolu.

Ali, kako kaže, detektovao je problem i sada mora da ga reši.

- Poslednjih sedmica sam naučio nekoliko veoma važnih lekcija. Dobio sam podsetnik koliko je bitnio kada turnir krene da se fokusiram samo na njega. Jednostavno sam izgubio rutinu pošto sam se bavio mnogim stvarima van terena. Nisam bio racionalan sa potrošnjom energije van terena, održavanju rutine koja je u prošlosti funkcionisala - kazao je Đoković. 

Ne traži Đoković alibi za poraz.

- Ne želim da kažem da je sve to glavni razlog za poraz, ali znam da to jesu jedni od razloga moje slabe igre i zašto se nisam osećao dobro. Ali lekcija je naučena! Prvi korak ka napredovanju je svesnost da postoji problem, indentifikovao sam ga. Sledeći korak je kako izvući pouke, biti mudriji.

Već ove nedelje ima šansu za popravni, masters u Majamiju.

- Indijan Vels je jedan od najboljih turnira na svetu i žarko sam želeo da dobro odigram, ali nije se dalo. To je sport. Ali  to je snažna poruku koja može da bude izvučena. Jedva čekam Majamiji, uzbuđen sam, nadam se najboljem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading