Troicki se mučio u prvom setu sa 438. teniserom sveta, ali na kraju izborio plasman u 2. kolo!

Autor:

Sport

18.03.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo čelendžera u Lilu pobedom nad Gregoarom Žakom sa 2:0 (7:6,6:2) za sat i 22 minuta igre.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srpski teniser, 247. reket planete,  je uoči ovog meča bio favorit, pošto je Žak trenutno 438. teniser sveta. Međutim, Troicki se ne nalazi u baš sjajnoj formi pošto je u prethodnih mesec dana zabeležio samo jednu pobedu. 

Videlo se od starta da našem teniseru neće biti nimalo lako. U prvom setu nije bilo brejkova, a jedinu brejk loptu propustio je Troicki u drugom gemu. Ušlo se u tajbrejk, koji je bio podjednako neizvestan. Srbin je spasao dve set-lopte i stigao do vođstva od 1:0 nakon što je dobio prvi set sa 12:10. 


Drugi set je bio znatno lakši za Viktora, trajao je samo pola sata. Već na startu Troicki je 26-godišnjem Žaku oduzeo servis i čuvao ga do kraja, a u finišu meča napravio je novi brejk kojim je potvrdio pobedu dobivši drugi deo igre rezultatom 6:2. 

U narednom kolu Viktor Troicki igraće protiv Nemca Daniela Brandsa, koji se nalazi na 168. poziciji na ATP listi, a na ovom turniru postavljen je za 14. nosioca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading