Gledao Đokovića dok je rešavao dvostruko ubistvo

Autor:

Sport

19.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (31) zašao je i u svet književnosti. Najbolji teniser sveta cenjen je u Francuskoj, pa ne čudi da ga je čuveni Gijom Muso pomenuo u svojoj najprodavanijoj knjizi "Devojka i noć". Radnja trilera smeštena je u 1992. i 2017. godinu, koje povezuju dva nerešena teška ubistva, a Nole se pominje u trenutku kada jedan od glavnih likova pisac Toma shvati da su dva tela, učenica i njen profesor filozofije sa kojim je pobegla, zazidani u školskoj sali. Naime, on je pokušao da pita oca o ubistvima za koja je čuo, ali ovaj, koji je možda umešan, odbija da razgovara jer gleda polufinale mastersa u Madridu iz 2017.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Latio se daljinskog upravljača koji se nalazio na stočiću ispred njega i upalio televizor kao da je naš razgovor završen. Izmenjao je sportske kanale: Ekip, Kanal plus sport, Eurosport, beIN, zaustavio se na reprizi biciklističke trke u Italiji, potom prebacio na polufinale madridskog mastersa, okršaj Nadala i Ðokovića - opisano je u knjizi.

Srpski teniser je, nakon dijaloga o ubistvima koje je Toma pokušao da reši, još jednom pomenut dve strane iza, i to oslovljen nadimkom Nole.

- Ponovo je pripalio cigaru, koja je širila svoj opori miris, i opet uzeo daljinski upravljač. Pojačao je ton. Nole je imao problema s Nadalom. Majorčanin je vodio 6:2, 5:4 i servirao za prolazak u finale. Nije se moglo više disati - naveo je Muso i tako ovekovečio našeg tenisera u svom bestseleru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading