NEMA VAJDE od Noleta bez Vajde!

Autor:

Sport

14.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković (31) jednostavno ne može da beleži vrhunske rezultate na turnirima kada ih igra bez prisustva trenera Marijana Vajde (53). Tome svedoče ispadanja u ranim fazama nekih takmičenja kada je nastupao bez Slovaka u loži, a najnovije u nizu desilo se u trećem kolu Indijan Velsa. Naime, Srbin je u noći između utorka i srede pretrpeo težak poraz od Nemca Filipa Kolšrajbera (35) sa 6:4, 6:4!

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

Novak je uspon u karijeri započeo upravo angažovanjem Slovaka kao trenera davne 2006. godine i ta veza trajala je sve do maja 2017, kada su se razišli, da bi novo poglavlje u njihovoj saradnji nastavljeno u aprilu prošle godine. Nole je nakon obnavljanja konekcije sa slovačkim trenerom prošle godine beležio brutalne rezultate, osvojio je redom Vimbldon, US open i masters u Sinsinatiju, koji je do tada bio neosvojiva tvrđava za Novaka, a ove godine je pokorio Australiju i upisao 15. grend slem.

PAO U PUSTINJI

Sve pomenute uspehe Srbin je ostvarivao kada se u loži nalazio Vajda, dok je, primera radi, u međuvremenu na turnirima u Torontu i sada u Indijan Velsu Nole ispadao u ranijim fazama i oba puta u boksu nije bilo Slovaka.

- Marijan je jednostavno neko ko Novaka puni pozitivnom energijom i mnogo mu pomaže na psihološkom planu. Noletovo samopouzdanje je na visokom nivou, što je upravo rezultat rada sa Vajdom - kaže Bogdan Obradović, teniski stručnjak i bivši selektor Dejvis kup tima Srbije.

Marijan Vajda

VIDNO FRUSTRIRAN

Đokoviću je poraz od Kolšrajbera teško pao, što je i sam izjavio na konferenciji nakon meča, a svoje frustracije iskalio je u dubl meču u paru sa Fonjinijem samo nekoliko sati posle ispadanja u singlu, kada je lomio reket o ogradu.

- Iskreno, ne volim da gubim. Posebno ne na ovakvim turnirima i posebno ne na turnirima na kojima sam ranije imao mnogo uspeha. Ali to se dešava. Bio je ovo jedan od onih dana - rekao je Novak posle poraza od Nemca.

Đoković i Fonjini u polufinalu dublova!

Novak Đoković (31) nastavio je da beleži fantastične rezultate u dubl konkurenciji zajedno sa Italijanom Fabiom Fonjinijem (31), gde se plasirao u polufinale. Najbolji srpski teniser, iako je pretrpeo poraz u trećem kolu singla u Indijan Velsu, uspeo je samo nekoliko sati nakon meča da pokaže karakter i zajedno sa Fonjinijem savlada tandem Rožer/Tekau sa 7:6, 2:6, 10:6.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kirjos: Zašto ljubite Novaka kada izgubi?

Australijski teniser Nik Kirjos (23) osuo je paljbu po društvenim mrežama nakon komentara vezanih za ispadanje srpskog tenisera Novaka Đokovića. Jedan od Noletovih fanova postavio je komentar vezan za slabiju igru Srbina uz pretpostavku da nešto nije u redu u fizičkom smislu. Kirjos je to jedva dočekao, odgovorivši da su svi blagi prema Đokoviću, dok njega, sa druge strane, nimalo ne štede kada izgubi.

- Da, naravno, mora da ima neki problem? Ja izgubim od Kolšrajbera i vi me razapnete. A šta ako je on samo dobar igrač? Ako zna kako da pobeđuje? Mrzim ovo... Zašto uvek moramo da ljubimo ove momke kada gube - napisao je Nik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading