Pitali Federera Đoković ili Nadal?

Autor:

Sport

11.03.2019

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle ubedljive pobede na startu Indijan Velsa nad Golovčikom 6:1, 7:5 Rodžer Federer je bio zadovoljan ovogodišnjom premijerom u "pustinji", a neizostavna tema je rivalstvo sa dva najveća konkurenta Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

- Kristalno jasno je da mi je Nadal najteži rival u karijeri. Njegova geometrijski precizna igra levorukog igrača pravila mi je veliki problem. Posebno njegov top spin kada je napadao bekhend bilo kada. Za njega je to bio prirodan udarac i to je težak "match up" za mene. To sam znao od prvog dana kada sam igrao sa njim - rekao je Federer.

Sa Nadalom ima negativan skor 15/23, a tokom poslednjih nekoliko godina i drugi veliki rival Novak Đoković, uspeo je da kompletnu dominaciju kruniše preokretanjem međusobnog skora.

- Sa druge strane Novakovi rezultati u poslednjih osam godina su fenomenalni. Zaista uživam da igram protiv njega, naši mečevi su veoma uzbudljivi- rekao je Švajcarac.

Novi sudar Federera i Nadala moguć je u polufinalu Indijan Velsa, dok bi Švajcarac protiv Novaka Đokovića mogao da odmeri snage tek u finalu. U narednom kolu Švajcarac igra protiv zemljaka Stena Vavrinke.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading