Đoković je prevratnik: Britanski ''Gardijan'' oštro kritikovao Novaka!

Autor:

Sport

09.03.2019

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle odlaska Krisa Kermoda sa mesta prvog čoveka ATP-a, britanski "Gardijan" je optužio Novaka Đokovića da je kriv za njegovu smenu u trenutku kada to nije bilo potrebno "belom" sportu. Očigledno, novinar naklonjen Kermondu, opleo je po srpskom teniseru nimalo prijatnim rečima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta na udaru kritičara

Tekst je objavljen pod naslovom ''Tenis gubi u sukobu Novaka Đokovića i Krisa Kermoda'', a u uvodu se ističe da će odlazak predsednika ATP ostaviti vakuum u vrhu teniskog sporta, u vreme kada mu je potrebno snažno vođstvo.

Dalje se navodi da je ovo jedan "besmisleni udar, projektovan od strane Novaka Đokovića'' protiv ''jednog od najinovativnijih administrativaca u sportu'', ostavljajući pritom tenis ''u opasnosti''.

- Izgubio je i on, ali i tenis... Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, pokušao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio...- navodi se u tekstu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ironija je da je Novak tražio transparentnost od Kermoda o pregovorima i podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu u neugodnoj razmeni sa novinarima, tvrdeći da je sve "poverljivo"- ističe se u tekstu autora Kevina Mičela.

Na kraju autor postavlja pitanje za razmišljanje.

- Novak može da bude razoružavajuće šarmantan, kao i tvrdoglav kod teških pitanja. Ima ih još... Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju?- pita se Mičel.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading