Marej doneo odluku: Dubl korak ka konačnom povratku

Autor:

Sport

08.03.2019

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Endi Mari, britanski teniser, najavio je povratak tenisu u dubl konkurenciji, koji će mu služiti kako bi se vratio u singl.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

Mari je podvrgnut novoj operaciji, koja je odlično prošla, a nedavno je izjavio i da po prvi put posle dugo vremena ne oseća nikakve bolove u kuku.

- Postoji velika mogućnost da se, ukoliko ne budem spreman da igram singl, vratim prvo u dublu. To nije nešto što bih želeo da radim na duže staze, ali je moguć korak u mom povratku singlu. Niko nikada nije imao ovakvu operaciju i vratio se singlu - rekao jeMari. 


Legendarni američki dubl igrač Bob Brajan je imao istu operaciju kao i Mari i upravo mu je on preporučio hirurga koji je obavio operaciju Britanca. 

 

- Neko kao Bob Brajan se vratio i dobro mu ide. Ali, to je dubl, i tu postoji velika razlika sa singlom, u kojem mnogo više opterećujete telo i kukove. Nije isto, ali pokazuje da postoji nivo do kojeg možete da dođete, a da li mogu više od toga... Videćemo - dodao je Endi. 

Mari je uvek bio neko ko je uživao u visokom nivou tenisa i igrao dosta iscrpljujućih mečeva, ali ne zna da li će moći da se vrati istom intenzitetu koji je imao ranije. 

- Mislim da me je takmičenje na najvišem nivou motivisalo tokom većeg dela karijere i mogu da kažem da ja jednostavno volim da igram tenis. Tako da, ako bih mogao da se vratim jednog dana i ponovo zaigram... Igrao sam tenis 18 meseci i bilo je užasno, nisam se zabavljao i osećao sam mnogo bolova. Treniranje nije bilo zabavno, a nisu ni mečevi -prisetio se Mari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading