Novak imao problem u glavi ne u laktu: Mora da bude zahvalan jednom čoveku

Autor:

Sport

04.03.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši deveti teniser Mark Rose dao je svoje mišljenje o povredi koja je usporila karijeru Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je, posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, doživeo brojne probleme, uključujući i povredu lakta, te morao da napravi pauzu od tenisa.

Švajcarac nije rekao da je Novakova povreda bila lažirana, ali nije smeo da istakne nju kao ključni problem za lošu formu i pad na rang listi srpskog tenisera.

- Ne želim da umanjim značaj njegove povrede, ali ta operacija je b ila prilično anegdotična. On je bio samo senka starog sebe iz drugih razloga. Đokovićev problem između juna 2016. i maja 2018. nije bio u njegovom laktu, već u njegovoj glavi. Postojalo je vreme gde kada on nije više želeo da radi, trenira i jede - rekao je Rose za "Le Temps". 

On je Novakov uspeh i povratak na vrh pripisao Marjanu Vajdi. 

- U tim trenucima novi treneri, Agasi i Štepanek, nisu mogli mnogo toga da promene. Đoković može da se zahvali Vajdi, njegovom višegodišnjem treneru, sa kojim je ponovo počeo da radi u aprilu 2018. On poznaje Novaka bolje nego iko drugi i znao je kako da ga vrati na pobedničku stazu. Retko je da igrač celu karijeru provede sa trenerom sa kojim je počeo. Đoković je u jednom trenutku morao da proba sa nekim drugim, ali kada je završio sa tim iskustvom vratio se onome kojg najbolje poznaje - dodje Rose. 

RepublikaFoto: Starsport
Marijan Vajda i Novak Đoković

Švajcarac je za Slovačkog teniskog stručnjaka imao samo reči hvale, a pomenuo je i Pepea Imasa. 


- Marjan Vajda je dobar i opušten lik. Kada se on vratio znao je šta treba da uradi. Nije bila tajna da će se vratiti samo ako guru (Pepe Imas) ode. On se vratio u Novakov tim, a Novak se vratio radu. 

I dalje je nepoznato kada je tačno Đoković vratio "glad" za pobedama i kada se desio prelomni trenutak, ali Rose ima svoj "pik". 

- Za mene, glavni momenat njegovog povratka je poraz od Čekinata na Rolan Garosu. Đoković je bio besan i neraspoložen tokom konferencije za medije i tada sam pomislio – evo je, vratila mu se ta vatra u očima - zaključio je Švajcarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading