(VIDEO) Od prve do stote titule: Pohod Federera na nove rekorde počinje u Indijan Velsu

Autor:

Sport

04.03.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Dubaija Rodžer Federer pokušaće u naredne dve nedelje u Indijan Velsu da obori nekoliko rekorda.

RepublikaFoto: TAnjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarac je u Dubaiju osvojio jubilarnu stotu titulu u karijeri, sada je na drugom mestu u Open eri iza Džimija Konorsa, ali Švajcarac ima druge stvari na vidiku.

Federer, koji je ove nedelje napravio skok sa sedmog na četvrto mesto ATP liste, pokušaće da osvoji titulu u Indijan Velsu prvi put posle dve godine. 


On ima ukupno pet trofeja na takmičenju u Kalifornijskoj pustinji, koliko i Novak Đoković i želja mu je da postane rekorder ovog turnira po broju titula. 

Takođe, u slučaju da mu pođe za rukom da osvoji šesti pehar u Indijan Velsu, Švajcarac bi ostao najstariji šampion turnira. 

Turnir je prvi put održan 1974. godine, a Federer je pre dve godine sa 35 godina i 223 dana postao najstariji šampion. U ovom slučaju bi oborio sopstveni rekord. 


Konačno, Švajcarac ima 84 odsto pobeda na mečevima u Indijan velsu, a odigrao je najviše mečeva na turniru (74). U slučaju novog trijumfa taj rekord bi bio znatno veći. 

Kako god bilo, njemu neće biti nimalo jednostavno da to uradi, jer će osim njega igrati i najbolja dva tenisera sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal. 

Žreb za turnir održaće se u utorak u 23.55 po našem vremenu. Nagradni fond turnira je 9,03 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading