Federer ostvario apsolutni san!

Autor:

Sport

03.03.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je presrećan posle osvajanja svoje 100. titule u karijeri, što je ostvarenje do kojeg je došao trijumfom u Dubaiju.

RepublikaFoto: TAnjug/AP
Rodžer Federer

Federer je jubilarni trofej osvojio pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom sa 6:4, 6:4 i od ponedeljka će biti četvrti na svetu.

- Bilo je ovo dugo, divno putovanje. I uživao sam u svakom minutu. Bilo je teško, ali je svaka žrtva vredela, a videćemo za koliko još imam u sebi. Osvajanje 100. titule je ostvarenje apsolutnog sna za mene - rekao je Federer.

Rekorder po broju titula u muškom tenisu je Džimi Konors, koji ih je osvojio 109. Federer je istakao da jurenje Konorsa nije ono što ga motiviše.


- Jednostavno sam srećan da sam i dalje zdrav, da imam sjajan tim, porodicu uz sebe, koja me podržava toliko dugo. Ne mogu da im se zahvalim dovoljno. Ako dostignem ovakve stvari usput, to je divno, ali zaista nisam ovde da bih rušio rekorde. To što je Džimi postigao je neverovatno dostignuće i treba da bude ponosan na to. A ja sam ponosan na druge stvari koje sam ostvario. Bilo je ovo posebno veče, igrati protiv Stefanosa i videti šta nas čeka u budućnosti. Sve to je deo putovanja - istakao je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading