ŽIVA VATRA: Đere u četvrtfinalu u Riju

Autor:

Sport

22.02.2019

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rio de Žaneiru.

RepublikaFoto: Starsport
Laslo Đere

Srpski teniser Laslo Đere igraće u četvrtfinalu turnira u Riju nakon što je u osmini finala bio bolji od Taro Danijela. Đere je slavio u dva seta - 6:4, 6:2 za sat i 25 minuta igre.

Nakon što je u prvom gemu meča propustio priliku za brejk, Đere je ovaj deo meča u svoju korist rešio brejkom u devetom gemu, nakon čega je sigurnim servisom došao do vođstva od 1:0.

Slična slika i u drugom setu. Ponovo u prvom gemu seta servira Danijel, ponovo Đere ima brejk loptu, ali ovoga puta je koristi i nakon toga lako dolatzi i do potvrde brejka.

Đere je lako dobijao svoje servis gemove i mučio Danijela u njegovim, da bi do još jednog brejka došao u sedmom gemu i poveo sa 7:2. U gemu u kome je servirao za meč prepustio je rivalu samo jedan poen i završio posao.

Đere je u ovom meču odservirao 13 as servisa, a i pored toga što je ubacivao samo 49 odsto prvih servisa imao je odličan procenat realizacije poena na prvi servi, kao i na drugi. Nije dozvolio rivalu nijednu priliku za brejk, a sam je imao pet.

U borbi za polufinale Đere će igrati protiv Kaspera Ruda, koji je iznenadio petog nosioca Žoao Sousu iz Portugala - 6:3, 3:6, 6:4. Dvadesetogodišnji Norvežanin je trenutno 135. igrač sveta, a plasman u glavni žreb obezbedio je kroz kvalifikacije.

Ukoliko pobedi Ruda, srpski teniser će se u polufinalu sastati sa Aljažom Bedeneom iz Slovenije ili Ugom Deljienom iz Bolivije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading