Federer napravio kardinalnu promenu zbog Novaka!

Autor:

Sport

21.02.2019

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajač 20 grend slemova i jedan od najvećih tenisera svih vremena, Rodžer Federer, morao je da napravi kardinalnu promenu kako bi održavao korak sa trenutno najboljim na svetu, Novakom Đokovićem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Kako je otkrio njegov bivši trener Štefan Edberg, Švajcarac je morao da promeni reket, odnosno da obim poveća za gotovo 20 centimetara.

- Ne bih se vratio u tenis ni zbog koga osim zbog Rodžera. a tada... promena reketa je bio jedini način da ostane u samom vrhu. Sa starim modelom nije imao šanse da se bori protiv Novaka ili Rafe - rekao je Edberg i osvrnuo se na to zbog čega je Rodžer i u 38. godini ne odustaje.

- Mislim da je to do njegove želje da konstantno napreduje, da se dokazuje. Nikad ne odustaje i uvek uspe da nađe način da se motiviše, to je glavni razlog što je i dalje među najboljima danas - rekao je Edberg.

Rodžer je trenutno sedmi reket planete, a u međusobnim duelima protiv Đokovića ima odnos od 22 pobede i 25 poraza.

Poslednji put su se dva velikana srela na mastersu u Parizu kada je Nole slavio sa 7:6(6), 5:7, 7:6(3).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading