Novak Babaroga u Federerovim snovima

Autor:

Sport

20.02.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer, nekada najbolji teniser sveta, pričao je o svojim ciljevima za tekuću tenisku sezonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je na prvom Grend slemu sezone stigao do osmine finala, gde ga je eliminisao Grk Stefanos Cicipas u četiri seta.

Švajcarac je istakao da je dobro igrao u Australiji, ali da očekuje još bolje igre i titule u nastavku sezone.

- Cilj mi je da osvojim turnir što je pre moguće, nadam se u Dubaiju ili Indijan Velsu. Osećam se dobro i igrao sam dobro na Hopman kupu i Australijan openu. Sledeća titula će mi biti 100. u karijeri, i bila bi rezultat dobrih igara. Ipak, voleo bih da osvojim Vimbldon ili US open, takođe - otkrio je Federer. 

Federer je pričao i o tome šta ga je "nateralo" da osnuje Lejver kup. 

- Oduvek sam mislio da je sramota što sve teniske legende nestanu nakon završetka karijera. Vi tada možete da postanete trener ili komentator, ali ne želio svako to, a ni ne može. Zato u ovo takmičenje uključujemo bivše legende. Turnir se zove po Rodu Lejveru, Bjorn Borg trenira Tim Evrope, a Džon Mekinro Tim sveta. Oni su inspiracija za mnoge od nas, uključujući i mene - jasan je Rodžer. 

Federerov naredni turnir je Dubai, koji počinje 25. februara, dok će se posle preseliti na američko tlo i nastupati na Mastersu u Indijan Velsu, koji počinje 7. marta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading